maanantai 24. tammikuuta 2011

Ideavarkaissa: värillistä villaa

Tilasin taas (tai joululomaksi, olen aika tavalla jäljessä näissä postauksissa) jenkkilästä ihanaa värjättyä merinoa kehräystä tai huovutusta varten ja kirjan. Haluan oppia itse värjäämään villaakin, mieluummin villaa kuin valmista lankaa. Ja sitten kehräämään. Kirja oli ensin lainassa kirjastosta, mutta se näytti niin houkuttelevalta, että tilasin omaksi. Olen yrittänyt selvitellä mitkä väriaineet olisivat vastaavia. Ehkä Wetterhoffilta löytyisi? Jos kirjassa värjätään vaalean vihreitä villakikkaroita, en voi sitä vastustaa. Ohjeet näyttävät niin helpoilta. Harmi ettei minulla ole mikroaaltouunia.
5 kommenttia:

Mama Elf kirjoitti...

tai sitten voisit värjätä kasviväreillä, kesällä. Värit ehkä eivät ole yhtä hulppeita, mutta ainakin vihreissä löytyy. Mun kasvivärjäyskirja on hetkellisesti kadonnut kirjahyllyjen uumeniin, mutta kun löydän, niin katon olisko siellä jotain kivaa.

Eija kirjoitti...

Villan värjäys kyllä onnistuu aikas kivasti, olen jonkin verran kokeillut. Wetterhoffilta kyllä löytyy sopivia aineita, vaikka itse olen kokeillut emotuotannon nestemäisiä värejä. Kasviväreillä olen kans värjännyt samalla kertaa kuin lankaakin.

Ziina kirjoitti...

emotuotannon reaktiivivärit on kivoja, kiinnityksen voit hoitaa matalalla lämmöllä uunissakin.

Jaana kirjoitti...

Olen kerran elämässäni kehrännyt, rukki ei tainnut tykätä minusta kun se koko ajan oli menossa karkuun. Kehrääminen oli tosi vaikeaa, mutta kyllä sen varmasti oppii. Minulla ei riittänyt siihen pitkämielisyyttä.

Jokke kirjoitti...

Kiitos vinkeistä. Minulla onkin ollut nestemäistä emo-silkkiväriä, sehän kävisi villallekin. Reaktiiviväreillä olen värjännyt puuvillaa ja pellavaa. Kirjan ohjeet ovat happoväreille, joten niitä se on varmaan ostettava. Tuo maalaaminen on niin houkuttelevaa. Kasviväritkin olisivat kivoja...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...