lauantai 14. huhtikuuta 2012

12-silmäinen


Jokkemaassa taas sovelletaan käsityöohjeita. Marimekon Surrur-kirjan pallukkarahi oli ihan kiva, mutta eikö kellekkään muulle tullut mieleen, että se on itseasiassa tehty silmistä? Ääk!

Kahdestatoista silmästä.

Sitä ei halua kohdata pimeällä.
Aplikoin silmät batiikkikankaista, lisäsin vähän vapaata konekirjontaa. Materiaalit ovat kokonaan kierrätettyjä, valkoinen kangas on paitapuseroista ja musta myös vanhasta vaatteesta leikattu. Täytevanukin on kierrätyskeskuksesta ja lisätäytteenä on pari kevätsiivouksessa poistoon mennyttä t-paitaa. Tämä oli yllättävän helppo ommella, meni paljon nopeammin kuin olin luullut.
Mihin sen nyt laittaisi? Sängylle?


Lattialle? (voisi olla jumppapallo...)


Tuolille? (oho, pari rojektia taitaa olla kesken... Täältä nyt ei vaan saa sellaisia hienoja kuvia kuin niistä valkoista suunnittelijakodeista))

Johonkin missä se ei tuijota minua koko ajan :)


Niin, idea silmiin lähti oikeastaan näistä solmubatiikissa syntyvistä kuvioista ja tänä viikonloppuna niitä saakin tehdä lisää afrikkalainen värjäys -kurssilla. Ja kun tuolla kommenteissa pyydettiin vinkkiä kiinnostavista kursseista, niin Ilmonet on paikka, josta täällä päin pidettävät työväenopiston kurssit löytyvät. Opinto-ohjelmia pääsee lukemaan myös PDF:nä. Mielenkiintoisia kursseja on aina enemmän kuin yksi ihminen saa kalenteriinsa sovitettua.


Loppukevennyksenä on "ennen ja jälkeen -kuva", kuinka oikea Jokke muuttuu virtuaalijokeksi ja raidallisesta pilkulliseksi. Kun valokuvaaminen ei tuo hyvää lopputulosta niin sitten leikitään taas kuvankäsittelyohjelmalla.


Muoks!
Oho, tämä onkin 600:s julkaistu teksti!
Juhlajulkaisu?

14 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Tostahan tuli hienompi kuin siinä alkuperäisestä, josta en ollenkaan syttynyt jostain syystä! Tuommoisen ottaisin kotiini kyllä mielellään. Oliko vaikea?

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on hauska koti! Saisko lisää kuvia sisustuksestasi? Terkuin, Liisa

unisukka kirjoitti...

Toihan olis hyvä eteisessä pelottamassa ei-toivotut vieraat pois :) Minäkin inspiroiduin sisustuskuvista, hauska nähdä luovaa prosessia.

Jokke kirjoitti...

Minusta se ei ollut yhtään vaikea, suurin homma on täyttämisessä, ompelu kävi ihan hetkessä.

On tässä tulossa ainakin yksi sisustusjuttu.

Mari M. kirjoitti...

Olipa hieno silmäpallo (meinasin kirjottaa -muna :). Ja kivemmalta sun sisustus näyttää kuin se ainainen valkoisuus..

Sulla on taito ajatella luovasti, "out of box".

Pikkusisko kirjoitti...

Siisti silmärahi! Minulla on mietinnässä jonkinlainen farkkuinen rahipallukka, tuota malliahan voisi sovitella siihenkin!

Kokox kirjoitti...

hitsin siisti silmäpallo! Ite en jaksa yhtään katsella selkeitä, viimeistä pilkkua myöten viilattuja valkoisia koteja, joita blogeissa enimmäkseen esitellään. Sun kotis näyttäin olevan oikea silmäherkku !

Jokke kirjoitti...

Farkusta tulisi varmasti tukeva pallukka!

Olen joskus yrittänyt ottaa sisustuskuvia, mutta en saa edes itse mitään selvää siitä pimeästä tavararöykkiöstä. Ei näe metsää puilta niin sanotusti. Joten ei niitä ole kehdannut julkaista.

Wanna kirjoitti...

Mahtava psykedeelinen silmäpallo! Juuri näin pitää marimekkoisia söpöhöppis-ompeluohjeita soveltaa :D

sinisukka kirjoitti...

Tää on kyllä yliveto :D Optikkoliikkeen näyteikkunaan...

Någon Annan - yks Anna kirjoitti...

Löysin blogisi ja inspiroiduin!

Oon joskus bongannut sut Hel-looksista ja tyylisi jäi mieleen. Yhdistin blogisi muutaman postauksen perusteella tuohon kuvaan.

Olen lähes sanaton mielikuvituksesi ja ideoidesi edessä. Hienoa, että kaltaisiasi ihmisiä on olemassa, toit päivääni roppakaupalla hyvää mieltä!

Magdaleena kirjoitti...

Mahtava silmäpallo! Päivän parhaat naurut!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Tehtävä suoritettu jos jollain muullakin oli hauskaa :)

varjoyrtti ja myrtti kirjoitti...

Onpahan siinä silmämunat siististi kasassa. Tykkään.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...