maanantai 19. maaliskuuta 2012

Villiä väriä


Onnetar oli taas suosiollinen, sillä tein huippulöytöjä kierrätyskeskuksesta! Ylläripylläri, kun siellä ramppaa alvariinsa.
Tarvitsinkin yhteen ompelukseen batiikkivärjättyjä kankaita ja siinähän niitä oli kaikissa väreissä. Pääsee siirtymään suoraan vaiheeseen ompelu, skipataan värjäys. Suurkiitokset värjärille, joka oli luopunut kankaistaan. (juu en vieläkään osaa kuvata kankaita)Mutta se jättipotti. Varmaan kymmenen vuoden yrityksen jälkeen löytyi Lis Paludan Villit virkkausmallit -kirja. Jes! Muuta virkkauskirjaa ei vapaavirkkaaja tarvitsekaan. Ei sen puoleen, olen lainannut tuon kirjastosta niin monta kertaa, että kaikki vinkit on jo koluttu läpi. Mutta kiva saada omaan hyllyyn. Kuvassa on myös kirjan perusteella joskus viitisentoista mitä lienee vuotta sitten tehty ensimmäinen vapaahko virkkaus, pusero, josta en ole juurikaan pitänyt. Ei ollut hyvän värisiä lankoja ja kuvioista tuli vielä liian säännöllisiä. Siellä se hautuu kaapin perukoilla. Jostain se oli aloitettava. Pitäisi vähitellen saada alkuun taas jokin suurempi virkkaus, jospa kirja innostaisi. Ideat ovat valmiina. Itse kehrätyt ja kasvivärjätyt langat pitäisi saada "pois", jotta voisi tehdä lisää.
Kaiken kaikkiaan oikein onnellinen päivä :)
Melkein psykedeelinen.


11 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Voi sua onnellista!!! Aivan mahtavia löytöjä taas!!! Mulla on tuo virkkauskirja ja kerran "pakotin" kaverinkin ostamaan sen itselleen, kun moinen aarre kirppiksellä eteen osui! Tuskin maltan odottaa sun toteutuksia.... :D

Helena kirjoitti...

Hienoja kankaita, mielestäni tekemäsi pusero on mainio!

Saila kirjoitti...

Vau, on upeaa kun löytyy kauan kaivattu kirja! Mulle oli jäänyt mieleen yksi kauan sitten kirjastosta lainaamani kirja, nimeä tai tekijää en muistanut, mutta siinä oli kiinnostavia kuvia pohjoismaisista vanhoista taloista ja yksi kuva rappujen alle tehdystä sängystä oli syöpynyt mieleeni, usein toivoin että voisin löytää kirjan taas, kun olin ostanut vanhan talon.
Sitten kerran Kasvihuoneilmiössä yksi kirja osui silmiini, se oli etäisesti tutun oloinen... otin sen toivorikkaana käsiini ja se oli juuri se kirja! Voi onnea, nyt olen sen omistaja ja siinähän on vaikka kuinka monta kuvaa mistä ammentaa ideoita omaan taloon.

Jokke kirjoitti...

Odotus palkittiin. Piti katsoa ihan kaksi kertaa, kun on niin monta kertaa toivonut näkevänsä sen. Tuon kirjan tunnistaa jo kaukaa.

Voi, niissä isommissa virkkuissa menee sitten pitkään. Ja tässä on vielä jotain pientä työn alla (ja julkaisujonossa, jota kyllä olen yrittänyt lyhentää ahkerasti). Pitäisiköhän laittaa pusero myyntiin, koska en sitä itse käytä?

Inka kirjoitti...

vautsi. Pitääkin etsiä toi kirja jostain käsiinsä!

Anonyymi kirjoitti...

Seurailen sun mukavia ideoita aika ahkeraan. Tää virkkaus kirja on mullakin yhtenään kirjastosta lainassa.Onnea omalle kirjalle!Taina savosta

Jokke kirjoitti...

Inka: Rupeaa ajattelemaan virkkauksesta ihan eri tavalla. Se kun on vanha kirja niin voi olla jo poistettu kirjastosta, mutta toivottavasti löytyy vielä.

Kiitos Taina! Tervetuloa seurailemaan!

isoinpapu kirjoitti...

Mulla on tuo ihana kirja hyllyssä, ja tunne olevani onnekas. Ostin kirjaston poistomyynnistä joitain vuosia sitten. Yksi lapsistani on omaksunut kirjan ideologian hienosti :) meille ilmestyy kaikenlaista vapaavirkattua.

Jokke kirjoitti...

isoinpapu: tosi hyvä, olisimpa vaan itsekin saanut jo nuorempana tutustua vapaavirkkaukseen.

Tellervo kirjoitti...

Tosi hieno tuo kyllä on tuo sinun virkkaamasi paita. Ihana suoraan sanottuna. Voisit vaikka myydä sen minulle :)

Jokke kirjoitti...

Noo, ehkä keksinkin sille jo käyttöä...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...