maanantai 23. huhtikuuta 2012

Jännitystä ja iloa


Painokangaskurssin ensimmäinen konkreettinen tekele on saapunut Jokkemaahan! Oi innostusta!

Tilasin amerikkalaisesta firmasta nimeltä Spoonflower näytepalan kurssilla suunnitellusta kuosista. Jännitti tuo värien valinta, pistinkin samaan tilaukseen värikartan ja kangasnäytteen. Tästä se alkaa! Olin ymmärtänyt että tämä firma on ihan ok, tietysti meren takaa on varsin suuret postimaksut. Pääsiäispyhinä tein tilauksen ja nyt se saapui. Saattaa tuo taustaväri olla liian keltainen, katsotaan jos vaihdetaan väritystä vielä. Kun ei oikein vielä ymmärrä tietokoneen näytön ja painon, saatikka kaikkien eri värimaailmojen koodeja ja eroja, niin aika hakuammunnalla mennään.

Spoonflowerissa voi laittaa kuosinsa julkiseksi, että kuka vaan voi tilata sitä (ja minä saan minimaalisen provikan. Ehkä kuitenkin helpompaa kuin tilata itse kangasta ja laittaa se vaikka Etsyyn myyntiin). Jos kiinnostusta ilmenee, voin tehdä Spoonflower-kaupan.


Tälläinen siitä viirukissa-kuosista tuli. En tiedä onko tyhmää laittaa kuva näkyviin, ties mihin se karkaa. Vähän rajasin sitä pienemmäksi. Kuvion koko on painettuna 50x50 cm. Ylimässä kuvassa lätkäisin käden mukaan, että mittakaava kävisi selväksi. Yritin koko ajan tehdä kauhean isoja kuvoita, olisiko Marimekolla osuutta asiaan?

Kissakuvion alkujuuri on amerikkalaisessa esihistoriallisessa keramiikassa, mutta perustuu pääosin omiin luentopaperitöherryksiin. Aikaisemmin olen käyttänyt samoja kissoja valotuskaavioissa. Tällä kertaa lisäsin viidakkotaustan. Ihan mahdotonta asetella kuvoita tasapainoisesti! Sitä varmasti myöhemmin katsoo että surkea töherrys, mutta on ollut hirmu hauskaa opetella uusia asioita.Kangas oli se jännittävä osuus. Iloinen juttu on se, että sain lopultakin ostettua vihreät housut, joita kevään mallistoissa on ollut, ilmeisesti ihan viime tipassa, kun ei meinannut enää mistään löytyä. Pistin piristykseksi mukaan neonkeltaista kynsilakkaa. Tulipa fiboja kaukaa menneisyydestä... viimeksi minulla oli tuollaista joskus 20 vai oliko se 30 vuotta sitten. Aika rientää. Tälläisiä iloisia kangasasioita tällä kertaa :)
enkä saa sitä kangasta vieläkään kuvattua ilman raitoja, grrr.

ps. lisäsin uuden tunnisteen, painokangas, jospa näitä tulee lisää. Ainakin tein ison läjän kuoseja kurssilla.

3 kommenttia:

IhanHelmee kirjoitti...

Hiano kangas toden totta!
Ja kivat kynsilakat. Itse repäisin myös tänään ja laitoin neonvihreätä kynsiin, piristävää!

sinisukka kirjoitti...

Onpas kiinnostavaa!! Ihan omia kankaita, jee!

Jokke kirjoitti...

Tekisi tietysti mieli tilata sieltä vähän kaikkea, mutta on se kuitenkin aika kova metrihinta. Seuraavaksi harkintavaihe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...