lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kankaanpainanta valotuskaaviolla

Kevätkaudella en ole ilmottautunut kovin monelle kurssille, mutta vuosien odotuksen jälkeen pääsin kokeilemaan kankaanpainantaa valotuskaaviolla. Minulla on ollut jemmassa kuvia, joita ei saisi sabluunalla tehtyä. Kissaeläimiä, pilkkuja, raitoja, täpliä......piirsin niille kavereiksi kasveja. Tässä ensimmäiset harjoitukset. Sitten painoin niitä vaatteisiin. Raitakissat on itse piirretty, mutta jaguaari on vain jostain mayaintiaaneja käsittelevästä kirjasta kopsattu. Keräilen kissankuvia eri puolilta maailmaa. Itse asiassa raitakissakin perustuu intiaanitaiteeseen, olisikohan ollut Pima intiaanien keramiikkaa, tai Hohokam, Anasazi... ah ne punotut koritkin, aivan mahtavia!

Ensivaikutelma valotuskaaviosta: sarjatuotanto ei sovi minulle. Ei kiinnosta tehdä monta samaa kuviota, mutta muuten erittäin käyttökelpoinen. Raitakissoista haluaisin muokata jatkuvakuosisen kankaan.

7 kommenttia:

wihtori kirjoitti...

Oih, mieleeni nousee muistoja, kun 90-luvulla minulla oli Helsingissä Sörnäisissä oma pieni firma Painopaja Sapluuna :) Nyt kaikki miljoona seulaa, raakelit ja värit sulassa sotkussa varastossa nuhjaantumassa...karusellikin olisi...ehkä joskus vielä...
Ihania kuvioita sulla !
Tiesithän, että plastisolvärit on vaatteissa kätevämpiä, kuin vesipohjaiset värit ;) Tosin ne on siis muovipohjaisia ja vaativat välittömän lämpökäsittelyn säteilyttämällä.

Leena kirjoitti...

Mä tein lapsena kuvataidekoulussa valotuskaavioita. Aikuisena en ole tehnyt koskaan ja hinku olisi kova!

Tuo kasvirivisi on todella kaunis!

Jokke kirjoitti...

wihtori: en minä aiheesta mitään tiedä, kunhan kurssilla kokeilin. Halusin kokeilla olisiko siitä minulle iloa. Aika kallita ne seulat, ei ihan yhtä kuviota varten kannata ostaa itselleen.

Leena: Jos muistat miten se menee, niin aloita vaan uudestaan!

wihtori kirjoitti...

Valotuskaavioissahan on se idea, että kuvio nimenomaan säilyy filminä (jolla se kaavio valotetaan) ja sitten seulalle voi aina uudestaan ja uudestaan valottaa uuden kuvan :)
Ei niitä seuloja tarvitse montaa olla.

Jokke kirjoitti...

Joo samoja seuloja siellä kurssillakin käytettiin uudestaan. Tarkoitin vain, että jos haluan vain yhden kuvion yhden kerran. Olihan se paljon helpompaa kuin sapluunan leikkely :) Mömmöjä kyllä piisasi. Onneksi ei tarvinnut raahata kotiinsa kuin valmiit painotuotteet. Se on kurssien hyvä puoli!

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva olla kanssasi samalla kurssilla! Hienoja töitä ja erityiskiitos siitä että sain lainata seulaasi viimeiseen t-paitaani!

Pirteää kevään jatkoa!

-päivi

Jokke kirjoitti...

Kiitos samoin, oli mukava kuulla kokeneiden neuvoja, kun kädet täristen yritti häslätä jotain :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...