sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Kiviä ja simpukoita

Tämä koru on ollut tekeillä jo kauan, olen ihastellut ja hypistellyt kokoelmieni kauniita kiviä ja simpukoita. Nyt se valmistui ja aurinkokin paistoi palmun lomasta (varjo on ihan oikeasti palmusta). Olen sitonut hamppulankaan erilaisia meren aarteita, simpukoita, korallia, pyöreitä kiviä. Sidontatekniikka on kirjasta Stephanie Sersich: Designing Jewelry with Glass Beads. Alla lähikuvaa.

Harjottelin ensin käsirenkaalla, mutta se ei oikein onnistunut. Lanka ei mennyt läpi pienistä rei'istä, piti lisätä ohutta metallilankaa joukkoon. Eivät nuo pitkät tikut edes asettuneet niin kuin halusin ja ne ovat minusta vielä inhottavan värisetkin. Harjoituskappale mikä harjoituskappale.

Pujottelin kumilankaan myös nämä aivan ihastuttavat raidalliset pikkusimpukat. Niitä olen jo pitkään himoinnut. Niitä myytiin nimellä Pyrene shell mutta en kyllä löytänyt sillä nimellä netistä yhtään samanlaista. Nimi on siis vielä etsinnässä.

Löysin netistä nimiä etsiessäni muutaman hyödyllisen nettisivun, simpukoiden kauppanimiä ja tieteellisiä nimiä sekä yhden kuvaston. Se millä nimellä simpukoita myydään, ei suinkaan ole niiden "oikea nimi". Tämän opin tästä tarinasta.

5 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Onpa kaunis koru!

Tii kirjoitti...

Tuli ihan lämmin ja merellinen olo, ihan kuin olisin aurinkorannalla :)

Johanna kirjoitti...

Kauniita!
Tykkään erityisesti noista mustavalkoraidallisista.

Ruostevilla kirjoitti...

Tosi upea kaulakoru! Macramen käyttö hihnassa on uusi kiva idea, täytyypä kokeilla.

Jokke kirjoitti...

Kiitos teille, simpukat ovat lempitavaroitani.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...