torstai 4. helmikuuta 2010

Vapaasti virkattua: kauluri

Kivojen lankojen löytäminen on työn ja tuskan takana. En kai oikein hyvin tunne oikeita kanavia, messuilta voi joskus tehdä löytöjä. Täytyy kai oikein kunnolla yrittää löytää suomalaisia nettikauppoja, joissa olisi vähän erikoisemmat valikoimat. Ei mitään hienoa ja tasalaatuista vaan möykkyistä ja hörselöistä "taidelankaa". Kauneimmat (ja kalleimmat) langat ovat tietysti käsin kehrättyjä ja värjättyjä. Kuten nämä langat, jotka tilasin Englannista asti, mutta olin ihan myyty noihin väreihin ja lisukkeisiin. Ovat aivan ihanan pehmeitäkin! Ylemmän langan nimi on Aquarius ja alemman May.


Virkkasin niistä ja muutamista muista käsinkehrätyistä kotimaisista jämistä ja lempparista kirkkaan limestä Naturgarn nro 1:sestä kaulurin. Tai voi sitä käyttää tuubihattunakin. Ai kun tuli hyvät värit! Parasta ovat nuo vihreän turkoosit villakangasläpyskät, joiden väri kutsui seireenin lailla ja taas visa valitti. Keksin kyllä nopeasti, että saan itse samanlaista lankaa, kun otan jokin kierrätetyn ja huovutetun villapuseron jämän ja leikkaan siitä pöyrylöitä, jotka pujotetaan lankaan (aiemmin esitellyt hihattimet). Näitä superlankoja jäi vielä reilusti, joten täytyy tehdä jotain muuta. Säärystimet puuttuisi. Tai virkatut, huovutettuja löytyy kyllä. Kaulurista yksi työkaveri sanoi: "ihan kun sinulla olisi parta".

Langat hankittiin täältä:http://www.etsy.com/shop/FeltStudioUK


Kotimaasta olen bongannut toistaiseksi vain muutamia lupaavia, mutta vielä liian siloisia lankoja myyviä kauppoja, kuten

http://www.handu.fi/
http://www.lankataika.fi/
http://www.titityy.fi/

5 kommenttia:

Faline kirjoitti...

Ihana kauluri! Vähän harmittaa kans kun kaikki kivat langat on kiven alla ja sitten kun niitä löytää niin ovat liian hintavia opiskelijabudjetille.:/ Pitäisi opetella itse värjäämään kunnolla niin saisi juuri mitä haluaa.:)

Ouppa kirjoitti...

Tulin vastavierailulle. Oletko ajatellut itse kehräämistä?

Jokke kirjoitti...

Juu, Faline, just näin. Itse pitäisi värjätä... Ouppa: Kyllä sitä kehräämistä täytyy kokeilla, tai olen vähän kokeillut, mutta en kunnolla. Noita hintoja katsellessa on kyllä tullut mieleen...

unisukka kirjoitti...

Ihania ovatten. Juuli / Heles Inki kehrää ihania, tosin tyriitä nekin ovat.

Jokke kirjoitti...

Niin ovat, unisukka. Olen onneksi jo oppinut vähän itsekin. Uusi kauluri tekeillä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...