lauantai 20. helmikuuta 2010

Tyräkintylleröiset

Ensimmäinen kevätsiivous kukkaikkunalla tehty! Autiomaa on taas iskussa auringonpaistetta odottamassa. Onneksi ei tarvinnut vaihtaa kuin kaksi ruukkua, siitäkin seurasi aikamoinen uudelleenjärjestely.

Esitettelen muutaman lempityräkkini (Euphorbia). Tyräkit ovat varmasti kaikista helppohoitoisimpia huonekasveja. Eikös kaikilla ole pylvästyräkki Eurhorbia trigona tai nukkatyräkki Euphorbia leuconeura? Pylvästyräkkiä on helppo lisätä pistokkaista ja nukkatyräkki ammuskelee siemeniään ympäriinsä riesaksi asti. Ja niitähän ei saa hengiltä juuri millään kuin liikakastelulla. Valoa ne tarvitsevat niin paljon kuin suinkin kasvaaksen hyvin mutta ihmeesti ne kituuttavat pimeässä nurkassakin rimpuloina. Minullakin oli nämä valtavina kattoon kasvavina pehkoina, lopulta niistä oli pakko luopua tilan loppuessa. Kuulin sitten, että tyräkin vastaanottaja oli jotenkin onnistunut tappamaan sen. Luulin ettei se onnistu kuin jättämällä kasvi pakkaseen (nim. kokemusta on).

Tässä ovat pikkuset möykkysöpöläiseni Euphorbia bubleurifolia, E. 'Coclebur' (bubleurifolia x susannae), E. schoenlandii ja E. obesa. Ensimmäistä lukuunottamatta hankittu ihan lähikukkakaupoista. Nämä pysyvät mukavan pieninä.


Tyräkkien tunnistukseen löytyy hyvät nettisivut:

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...