lauantai 17. huhtikuuta 2010

Hundertwasser huopaliivi



Sain inspiraation alla olevasta Friedensreich Hundertwasser -maalauksesta, yritin siirtää siitä jotain takin päällä pidettävään huopaliiviin. Huovutin ensin raidallisen pohjan, johon on ommeltu kiinni virkattuja auringonkukkia (ohje omasta päästä). En löytänyt millään hyvää keltaista ja jouduin muutenkin lisäämään väriä, liivi on vieläkin liian mustavalkoinen minun makuuni. Ehkä lisään vielä kukkasia, katsotaan nyt käytössä, miltä tuntuu.

Kuvan lähde Allposters.com

Kuten värikkäästä maalauksesta voi päätellä, Hundertwasser on minun lempitaiteilijoitani. Hundertwasserin rakennuksetkin ovat niin ihania, tunnen saman vastenmielisyyden suoria kulmia kohtaan. Oi, olen vieläkin katkera Hundertwasser-vessasuunnitelman kaatumisesta. Kuvassa on Waldspirale Darmstadtissa. Tämän kuvan otin Wikimedia Commonsista, sillä pitäisi olla vapaa käyttöoikeus, jos oikein ymmärsin. Korjatkaa jos olen väärässä. Olisi kiva löytää hyvä paikka lainata kuvia, en halua tietentahtoen rikkoa kuvien ottajien oikeuksia. Ei tuollakaan kaikki kuvat ole vapaita.

http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page

10 kommenttia:

Pikkusisko kirjoitti...

Onpas tosi hauska liivi!

Ruostevilla kirjoitti...

Hieno! Hundertwaser onkin mulle aivan tuntematon, mutta hauskalta näyttää. Käynpä kurkkaamassa, kiitos!

Jane kirjoitti...

Hieno liivi ja mielenkiintoisen oloinen taiteilija taiteilija :D

Tii kirjoitti...

Melkein nelikulmaisia kukkia, joo :)

Jokke kirjoitti...

Hundertwasser (piti käydä muokkaamassa tekstiä, olin kirjoittanut sen niin monella tapaa väärin, härö) on vapaavirkkaajalle erittäin sopiva inspiraation lähde. Myös virkattu liivi on tekeillä, vaikkakin hyvin hitaasti. Spiraalit ja kiekurat sopivat hyvin lankaan ja koukkuun.

juuli kirjoitti...

Tämähän on mahtavan luova ja hauska!

Neferi kirjoitti...

Oikein hyvin siirretty tunnelma. Meikäläiseen kolahtaa eniten Soile Yli-Mäyry väreineen, ja näkyy satavesikin olevan melkoinen värien käyttäjä.

Anonyymi kirjoitti...

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHH!!!
sinisukka

Anonyymi kirjoitti...

HundertwasserHaus ja Kunstahalle Wien on nähty ja kuvattu. ( oli mun must- see-attraction in Vienna) Ööh, otin myös hiukan valokuvia.

Minunkin sisälläni asuu Peppi Pitkätossu, kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikunkeikun.

F.Hundertwasserin työt on näkemisen arvoisia juttuja. Voin suositella.

-siperoinen-

Jokke kirjoitti...

Olen nähnyt taloja Wienissä vain ohimennen, harmi. Onneksi on hyviä taidekirjoja. Lainasin juuri yhden kirjastosta, olisi niin inspiroiva.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...