perjantai 9. huhtikuuta 2010

Paperista tavaraksi

Olen taas huvikseni menossa kurssille. Tällä kertaa aiheena on paperipunontaa kierrätysmateriaaleista. Opetellaan mm. tekemään helmiä. Sen kyllä osaan jo. Tässä on pari korua edelliseltä kesältä, kun pyörittelin helmiä puhelinluettelon karttasivuista. Ylemmässä korussa on paperihelmien lisäksi muovileluja sekä rantasandaaleista leikattuja paloja, pehmohelmiä. Sen nimi on "So long and thanks for the fish". Koska karttakoru ei joutunutkaan roskasäiliöön, sen nimi on "Not lost" (alakuva).

Olen vähän kokeillut sanomalehdestä koriakin. Ohje oli jostakin paperiaskartelukirjasta. Sanomalehdestä pyöriteltiin pitkiä pötköjä, jotka on punottu yhteen spiraalina rautalangalla (itse asiassa käytin sähköjohtoa). Kurssilla kaiketi punotaan tuohitekniikalla? Kohtahan sen näkee. Sanomalehtikorini oli liian väritön ja maalasin sen pian askartelumaaleilla. Ostin sitten kaupastakin malliksi tuollaisen pienen kiinalaisen paperista punotun korin. Näköjään sanomalehdestä voi punoa kuten pajusta. Täytyy joskus kokeilla, se olisi ehkä vähän sellainen kaupunkilainen versio pajukorista, helpommin saatavaa materiaalia.5 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Olen itsekkin miettinyt paperille käyttöä, kun niitä tulee niin paljon, ettei tarvis heittää pois.Kun uskaltaisi laittaa tapetiksi, niinkuin vanhaan aikaan.

Tii kirjoitti...

Meille tulee lehtiä aivan yltä kyllin, riesaksi asti. Tässäpä hyvä idea niiden hyötykäyttöön.

Jokke kirjoitti...

Paperi on niiin hyödyllistä. Jokkemaassa on muutenkin kovin vähän tavaraa, jota ei voisi hyödyntää uudestaan.

Yaelian kirjoitti...

Vau! Osaispa tuollaista tehdä.Olen nähnyt täällä tuollaisia käsityömarkkinoilla.

Jokke kirjoitti...

Helmet on ältsyn helppoja! Luulisi netistäkin löytyvän ohje. Paperihelmiä on kuitenkin moni tehnyt. Kokeile rohkeasti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...