keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Jokkemaan aurinkokalenteri

Joulukuussa näköjään kuuluu pitää blogissa joulukalenteria. Voisihan jotain sellaista yrittää. Tässä on aluksi ja suuntaa antavaksi Jokkemaan aurinkokalenteri. Se kertoo hyvin siitä, että täällä ei ole sitä perinteistä joulukuvastoa. Kalenteri on tehty itse, tekniikkana on vahavärit ja se lapsena opittu "raaputus". Muistattehan? Värikäs piirustus peitettiin tummalla ja sitten rapsuteltiin terällä alusta näkyviin. Tämä onkin aurikokalenteri ja pyöreistä tähtiluukuista paljastuu jotain lämmintä ja kirkasta (ja kissoja). ERITTÄIN tärkeää on, että luukuissa ei ole mitään numeroita, vaan saa avata ihan minkä luukun itse haluaa (tai olla avaamatta tai avata vaikka kaikki kerralla). Kalenterianarkiaa!! Kauheaa aivopesua lapsille heti pieninä, kalenterikin pakottaa seuraamaan orjallisesti numeroita ja pakottaa tiettyyn muottiin. Sellaistahan laumaeläimen elämä on, toisilla menee hermot juhlapyhien aikaan, jos riitti ei mene aina samalla tavalla, samaan aikaan. Täälläpä ei seurata perinteitä sokeasti.


Piirsin ensin tuon kansikuvan ja leikkasin luukut, sitten toiselle aluspaperille luukkujen kohdalle mukavat kuvat, jotain mitä itse haluaisin nähdä, ei sitä mitä joku muu haluaisi nähdä. Liimasin kerrokset yhteen. Kohta taas päivä pitenee ja pian saa köllötellä lämpimän auringon alla!


Tulossa siis myös Jokkemaan (joulu)koristeita, mutta ei joka päivä, vaan ihan miten sattuu. Niitä voi kuitenkin käyttää samoja vappuna ja juhannuksena ;)


2 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Ja entäs ne järkyttävät mainokset, esim. juur meni hermot yhden sokerifirman joulurällätyksen kanssa....tip täp

Komea kalenteri näin kesää odotellessa :D.

Jokke kirjoitti...

Joo, nyt on kyllä tosi onnellinen, että on "ei mainoksia" -kyltti ovessa. Joulunaika on niin älyttömän kaupallinen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...