perjantai 15. huhtikuuta 2011

Arktinen ideavakka

Mama haaste nro 7 kivi - sakset - paperi. En raaskinut sitten alottaa kirjanmuokkausta näistä kirjoista, liian hienoja. Otin ilmaistorilta espanjankielisen satukirjan eskimoiden tarusta Sedna, meren emo. Siitä tuli mieleen kerätä kirjaan arktista kuvastoa ideoinnin lähteeksi esimerkiksi kankaanpainantaan. Päällystin kannen intialaisella käsin maalatulla kankaalla, joka sekin on ilmaistorin peruja. Oli taas juuri sopivan levyinen vaikka ei nyt sitten pohjoista olekaan. Muuten kirjaan on askarreltu kortteja ja piirretty kuviota eri kulttuureista. Joissain kohdin pilkottaa alkuperäistä kuvitusta, mutta aika vähän. Värjäsin pohjaväriksi kivimäistä kuviota, kuin kalliomaalauksen pohjaksi.
Tähän päätyi mukaan myös mitä-missä-milloin kirjasta sivuja vuoden 1978 muodista. Todettiin että ihmiset esiintyvät yleensä pakkauksissa ja näin on ollut käytäntö jotakuinkin aina. Teksti on muutenkin aika hassua.Kaikki sivut eivät ole vielä valmiita, mutta täydentelen kirjaa kun hyviä kuvioita tulee vastaan tai löydän varastoistani lisää kortteja. Ei kai tällaista kirjaa tehdä kerralla valmiiksi. Aina voi lisäillä jotain yksityiskohtia.Alkuperäistä kuvitusta vain vähän muokattuna.


Alinna siperialainen kuvio "käpy". Näyttelyplanssi kulttuurien museon poistomyynnistä.

Tämänkin kuvion voisi lisätä kirjaan.

En ole ennemmin tehnyt tällä tavalla kirjaa, joten katsoin vinkkejä iHannan Altered book tutorialista. Hauskaa hommaa, joten voisi tehdä ideakirjat eri puolita maailmaa, Afrikasta, Australiasta...

3 kommenttia:

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Tämähän on loistoidea! Ei leikekirjan aina tarvitse olla uusi, kun kirjaston poistolaarissa on vaikka kuinka hyvin sidottuja, mutta muuten varsin rumia ja kömpelöitä lastenkirjoja!
Kiitos osallistumisesta:)

Jokke kirjoitti...

Kyllä, tuossakin oikein hyvät kovat kannet ja tukevat sivut. Eikä haittaa vaikka sivulla olisi jo puurot ja vellit ja koiran hampaan jäljet ;)

-tarjah- kirjoitti...

Hei, hieno!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...