tiistai 12. huhtikuuta 2011

Museokatsaus

Värikylpyjä museokierroksella. Helsingin taidemuseossa on Samaan aikaan Intiassa - näyttely, värikästä ihmeteltävää riittää. Kulttuurien museossa alkaa olla "kiire" käydä, sillä se muuttaa pois Tennispalatsista ja sinne on nyt ilmainen sisäänpääsykin. Liikkuva koti -näyttelyssä oli hauskaa käydä sisällä erilaisissa liikkuvissa kodeissa. Jurtassa oli oikein kotoinen tuoksukin, villaa, nahkaa ja savua. Ja shyrdak mattoja! Viihtyisää. Muoks: jurtan pystytys löytyy filminä http://www.youtube.com/watch?v=rqK2bR20VkU


Kuva: Museovirasto lehdistökuvat/Kukka Ranta 2011


Itselläni sattui silmään Kulttuurien museosta amazonialainen kampa, samaa tyyppiä, jonka olin ostanut vastikään itselleni. Ihmettelin vähän sen pienuutta, mutta kyllä ne museossa olevat olivat ihan samanlaisia. Ostin kamman oikeastaan hienon punoksen takia, on tullut muutama "muinaiskampa" tehtyä ja malleja tarvitsee aina. Kampa on peräisin Amazonin viidakosta Achuar kansalta ja osa hinnasta meni paikalliseen terveydenhuoltoon.

Näilläkin ihmisillä on kovat ajat öljynporaajien takia http://amazonwatch.org/take-action/pledge-to-support-the-achuar-people

Kulttuurien museosta saa käsityöohjeitakin! Neulakinnasohjeen otin mukaan. Ohjelmassa on joskus työpajoja. Museoon on ilmainen sisäänpääsy, eivät anna sitä museotarraa, mutta koska kerään niitä, manguin kuitenkin yhden itselleni. Se onkin minusta hauskimpia museotarroja.


Aina ei kyllä ole ihan selvää, onko kotona Jokkemaassa vai museossa ;) Ja vielä hyväksi lopuksi siinä samaisessa Lasipalatsin puodissa, jossa viimeksi oli berliiniläistä muotia, oli nyt ghanalainen myyjä ja makeita afrikkaherkkuja, esimerkiksi kankaita. Juuri mitä tarvitsin!

ps. jos olen hirveän laittomasti ottanut käyttöön Museoviraston lehdistökuvan, niin vinkatkaa ja poistan sen.

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Nam, tuonne voisin itsekin lähteä ihastelemaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tää vaan on niin makee blogi, että on pakko keretä kurkkimaan aina jossain vaiheessa !
Hyvä Jokkemaa arjen pelastaja !!!!

terkut Riitta

Jokke kirjoitti...

Kiitos kovasti Riitta! Lähdenkin tästä latailemaan uusia kuvia :)

Inga kirjoitti...

http://www.vajanto.net/gradu/

Jokke kirjoitti...

Kiitos vinkistä Inga, oikein videot siellä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...