maanantai 4. huhtikuuta 2011

Ekomainontaa


Tai no ekoa ja ekoa... Keräsin yhteen muutamia linkkejä, blogeja tai muuta, jotka liikkuvat jollain tavalla "ekoilun" maailmassa. Kiinnostavia asioita, jotka ovat viime aikoina tupsahtaneet vastaan. Ajankohtaista tai muuten mietityttävää. Taustana jo edellä mainittu Mintun antama tunnustus.http://www.ecosia.org/ Siis mitä? Hakukone, joka ei ole vain ilkeä rahankerääjä ja ihmisten mieltymysten urkkija. Onko liian hyvää ollakseen totta?


http://haihatuskaatis.vuodatus.net/ Tarvitsetko käsitöihin pussinsulkijoita, siis todella paljon pussinsulkijoita? Tai etkö tiedä mihin laittaa kaikki hamstraamasi tavarat? Täytyy pitää mielessä...


http://kiertoidea.blogspot.com/ Kierrätyskäsityöt yhdessä paikassa. Kätevää, mutta suuri haaste. Toivotan onnea :)


http://ekokampaamohuvila.blogspot.com/ Minä käyn niin vähän kampaamoissa, että ihan vasta sattumalta sain tietää, että on ekokampaamoitakin. Kaikkea ne keksii. Tässä nyt yksi esimerkiksi, viehättäviä vanhoja sisustusjuttuja kaupan päälle.


http://www.kierratystehdas.fi/ Kierrätystehdas lähestyy taas. Pitäisiköhän viedä sinne nuo kirppikselle lajitellut tavarat, kun en vissiin koskaan saa lähdettyä myymään. Itsepalvelukirppiksilläkin on niin kovat pöytävuokrat, että jäisin varmaan tappiolle.


http://www.kierratyskeskus.fi/ajankohtaista/avasimme_suomen_suurimman_kierratyskaupan_matinkylaan.html 9.4. avajaiset. Suomen suurin, oi ei, tuleeko lisää "löytöjä" eli hamsteroitavaa! Mitä tämä kertoo espoolaisista? Ovatko valveutuneita kierrättäjiä vai ostavatko jatkuvasti uutta roinaa eivätkä tiedä mihin entisen tunkisivat?

Sitten olisin laittanut tähän vielä yhden linkin, mutta sieltä tuli kaupanpäällisenä troijalainen koneelle, joten muistelen vain suurinpiirtein. Tavan takaa -blogissa kuitenkin viitattiin Hesarin (3.6.2010 muistaakseni) kirjoitukseen, jossa kyseenalaistettiin monien "ekokäsitöiden" ekologisuus. Jos tekee taas yhden turhakkeen eli härpättimen jolla ei ole varsinaisesti mitään käyttöä, onko siinä mitään mitään ekoa? Vain lisää roinaa. Voi että minä ainakin olen hyvä tässä turhakkeiden tekemisessä, mutta ainakin olen onnellinen näpertäessäni ilmaisista kierrätysmateriaaleista. Netistä löytyy varmaan paljon muutakin pohdintaa aiheesta.

Puh, ja sitten vielä on käsiteltävä se ompeluhaaste, jonka Unikuu heitti. OK, kuvaan jotain pikimiten.

8 kommenttia:

Purnauskis kirjoitti...

Tulin heti vastavierailulle, kiva blogi sinulla!

Tarpeellinen tuo linkkivinkkilista! Kiitti sen kokoamisesta, täytyy heti vähän kurkkailla!

Itsekin mietin välillä tuunausturhakkeiden funktiota. Saakin hurjat kiksit, kun saa tehtyä kierrätystavarasta jotain hyödyllistä! Tänään valmistui paperia, siitä bloggailen pian :)

Bluemama kirjoitti...

Kiitos listasta!
Blogissani siulle toinen tunnustus.... varmaan sen olet joskus jo saanutkin..

Pami kirjoitti...

Olipas mukavia linkkejä. Voi, kun saisi joskus tehtyä tuon vanhan aittamme sisällyksistä jotain ekojuttuja ja paaaaaljon!! Siellä olis vaikka mitä kivaa, mutta suunnitelmiakin on paaaaljon! :-)

Jokke kirjoitti...

Terveeks! Bluemamalle kiitos tunnustuksesta :) Ei varmaan tarvitse pelätä että käsityömateriaali ihan pian maailmasta loppuu... meitä hamstereita taitaa piisata...

miukuli kirjoitti...

Kiitoksia listasta :)

Lea R. kirjoitti...

Kiitos Jokke! Hämmästelin kun yhtäkkikä lukijoita oli tullut useampi lisää, tännehän ne jäljet johtivatkin. Ja totta, haastetta piisaa eli tekemistä on. Onneksi on noita hyviä tahoja joista voi käydä luvallisesti pöllimässä juttuja ;)

sinisukka kirjoitti...

Kiitokset vinkeistä!!Hyödyllisiä :D

Jokke kirjoitti...

Eipä kestä Lea, unohdinkin vinkata tunnustuksesta kaikessa kiireessä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...