keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Lempiompelu

Sain ompeluhaasteen Unikuulta : Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla miksi valitsit juuri kyseisen esineen. Lähetä haaste 5:lle.

Valitettavasti voin esitellä vain korvikkeen, sillä olen hukannut parhaan vanhan neulani. Olen ommellut sillä vaikka mitä! Se oli juuri sopivan kokoinen! En löydä kaupasta yhtä hyvää uutta. Ompelen paljon käsin ja aika isolla neulalla, "parsinneulalla".


Toinen ompeluun liittyvä esine on vastikään kierrätyskeskuksesta löytynyt vanha puinen puolen metrin viivotin. Ei sen puoleen, että juuri mittailisin senttejä. Kun teen jotain, vaikkapa tyynynpäällysen, niin teen vain sopivan kokoisen palan tyynyn päälle sovittamalla. Senttimäärällä ei ole mitään merkitystä. Tällä mittakepillä voin kuitenkin halutessani leikkiä kangaskauppaa. Siellä myyjät mittailevat hienosti kankaita.


Kolmas esine onkin mysteeri. Kysyn siis teiltä tietääkö joku mitä Jokamiehen Näpsä on aikoinaan tehnyt. Pidellyt kravatteja? Hakukone ei tunne. Kierrätyskeskuksesta senkin nappasin mukaan ihmeteltäväksi. Jos sillä vaikka tekisi jotain.


Halutessaan ompeluhaasteeseen saavat vastata vanhat ompelevat tutut:

Sittenhän vielä tuli tunnustus Bluemamalta, kiitokset! Olen vastannut tähän helmikuun puolella.

13 kommenttia:

Sannu kirjoitti...

Kyllä ennen on osattu valmistaa neuloja. Munkin suosikkineula on iänikuisen vanha, voisiko sanoa, että perintöaarre!

Hanna kirjoitti...

Otan haasteen vastaan ja bloggaan sen ehkä jo tänään. Täytyypä ettiä ne sakset... ;o)

Madam B.C. kirjoitti...

Kiitos haasteesta :) Olen sen tosin vain jo suorittanut :)

Aralia kirjoitti...

Onneksi minulla on kokonainen paketti mummini ompelutarvikeliikkeen jäämistöistä löytyneitä parsinneuloja. Niistä riittää loppuiäksi, vaikka hukkaisin yhden joka vuosi.

Anni kirjoitti...

Kiitos haasteesta! :) Täytyypä kuvailla kohta kun saan tuon ompeluhuoneen (lähes)lopulliseen kuosiinsa. Kohta siis...

Pikkusisko kirjoitti...

Kiitos haasteesta, tartun siihen kyllä!

Jokke kirjoitti...

Neulasta: se on kumma että sormet tuntevat pienenkin eron. Ei vaan tunnu samalta. Onko se paksuus vai pinta, mikä?

Haasteesta: muistelin että ketkäs ne ompelevat paljon ;) ja ovat taitavia.

Iia Katariina kirjoitti...

Heii, mullakin on tuollainen Näpsä, mutta ilman tekstiä. Samanlainen vekotin siis, liittyy kyllä jotenkin käsitöihin, mutta en minäkään ole keksinyt mitä sillä tehdään. Tietäisikö joku?

Pami kirjoitti...

Minä löysin tänään aitasta meidän näpsän ja siinä oli käyttöohjeet, mutta jätin mokoma vekottimen aittaan. Ilman laseja tihrustin, että kravatti siihen laitetaan. Eli kravatin suoristaja se on. Jos muistan, palaan huomenna asiaan, mitä siinä pienessä präntissä lukikaan.

Pami kirjoitti...

Meidän Näpsässä lukee näin: " Käyttöohje: Rypistynyt solmio kostutetaan ja pingoitetaan Jokamiehen Näpsälle. Kuivuttuaan on solmio sileä ja ryhdikäs. Pesty solmio pingoitetaan myös Jokamiehen Näpsälle kuivumaan"

Näpsästä löytyy myös solmiosolmun teko-ohjekuvat. Näpsällä on patentti n:o 21 589. VAlmistaja on Anttila, Mussalo, puh. Mussalo 25 :-)

Jokke kirjoitti...

Kiitos hirmusti Pami! Minun Näpsässä ei ole mitään muuta tekstiä, mutta muoto toi mieleen kravatit. Olin jo ajatellut kokeilla pujottaa siihen kravattia.

Tii kirjoitti...

Juu kiitos haasteesta. En ole unohtanut, ainakaan ihan :P Jahka kerkiän niin...

Jokke kirjoitti...

Ei hätää Tii, kerkiää jos kerkiää :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...