lauantai 2. huhtikuuta 2011

Herkkuvasu


Ehkä jossain on vielä joku Pihtiputaan mummo, joka ei ole tehnyt LP-kulhoa. Minäkin tein kulhon jo melkein vuosi sitten, mutta se vaati minusta vähän jokkeistamista, muuten se olisi vain tavallinen LP-kulho. Ensinnäkin muotolin kulhosta aika matalan, että reunat olisivat mahdollisimman suorat (ei mikään Aaltomalja). Mieleeni tuli myös, että kuumennetulla piikillä olisi varmaan helppo puhkoa reikiä levyn reunaan. Muutaman teinkin. Punoin niihin nyt rautalangasta kantokahvan ja herkkuvasu oli valmis. Niin kuin näkyy, näppis kehottaa maistamaan.


Jotain siihen piti saada maistettavaksi ja etsin netistä vaahtokarkkien ohjeen, limevaahtokarkkien! Hyviä ovat. Olisikohan ollut Marttojen sivuilla, en enää muista... Tämä ei todellakaan ole ruokablogi, sillä silloin jääkaapissani pitäisi olla muutakin kuin valo ja kaksi kuorittua limettiä, mutta en voinut jättää kauniita vihreitä asioita kuvaamatta ;)
Mehuakaan voi hukata. Se on hyvää juomaa. Ja onhan vielä yksi juttu, johon voin sitä käyttää... jatkoa seuraa...
Tältä kulho näyttää perusasussaan, en tahtonut saada mitenkään hyvää kuvauskulmaa. Enkä tiedä irtoaako LP:stä jotain myrkkyjä ruokaan. Ehkä vasuun voisi laittaa pääsiäisruohoa ja munia?


ps. bloggerin rivinvaihto on tullut aivan hulluksi! Ennen tyhjiä rivivälejä tuli liikaa, nyt niitä ei tahdo saada aikaan kirveelläkään. Pyydän anteeksi mahdollisia kummallisia säätöjä, yritän löytää ratkaisun vähitellen. Teksti ja kuvat tahtovat mennä yhteen pötköön.

11 kommenttia:

MeRzU kirjoitti...

Nolottaa myöntää, mutta mä en ole saanut vielä aikaiseksi kokeilla kulhon tekoa. :D
Tuollaisen matalareunaisen voisinkin tehdä, kunhan kirppiksellä tulee tarpeeksi halpa levy vastaan...

Jokke kirjoitti...

Käytin muottina suurta emalikulhoa > loiva muoto. Levy on tietysti ilmaistorilta > kulhon hinta 0 eur.

Kokox kirjoitti...

Hauskasti jalostettu oman näköiseksi!
Mullakin on levykulhon teko vielä kokeilematta. En semmoisista kurttuisista kovasti perustakaan, mutta tämmöistä loivaa vois harkita.

Lea R. kirjoitti...

Täällä myös yksi joka ei ole tehnyt tuollaista kulhoa. Ja mietin minäkin älppäreiden käyttöä elintarvikkeiden säilytykseen, pitäisi ottaa selvää siitäkin jutusta.

Juu, välillä itkettää ja raivostuttaa blogger kun systeemit mättää. Mullakin tällä viikolla postauksessa kuvat eivät vaan latautuneet blogiin vaikka näkyivät luonnoksessa.

Ps. sain vihdoin sen kirjajutun tehtyä

Niinu kirjoitti...

Ihana! Sun versiosi on ihan omanlaisensa:)
Mä en ole vielä törmännyt niin huonoon levyyn(sisältönsä puolesta:) että olisin voinut kulhon tehdä...
Ja noi vaahtokarkit!Vähän himottaisi:)

miukuli kirjoitti...

Kun blogissa ei ole tiukkaa rajausta aiheista, niin ainakin minä tykkään.
Hauska kulho ja vaahtokarkit ovat varmaan hyviä :)

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

en mäkään ole saanut vielä aikaiseksi! aion saada.
t.mummo:P

Jokke kirjoitti...

Ai siis onkin monta, jotka eivät ole tehneet? Tämä olikin yllättävää. Helppoahan se on mutta haisee tosi myrkylliseltä, muistakaa tuulettaa hyvin! Minun levyllä musisoi sveitsiläinen mieskuoro.

Marika kirjoitti...

Täällä kans yks mummo, joka ei ollut tuollaisesta kulhosta kuullutkaan (häpeän edes myöntää). Mutta kulho näyttää hauskalta ja vaahtokarkit vastustamattomilta! Lime on niin keväinen jo sanana, saatikka värinä ;)

Jaana kirjoitti...

En minäkään ole tehnyt yhtään kulhoa, aivan äskettäin vasta näin ensimmäisen ja pitikin katsoa tarkkaan. Kiva idea ja tämä sinun mallisi on paras, kun on ripa.

marjaterttu kirjoitti...

Kulhoa en ole tehnyt, mutta nuoruudestani muistan, kun vinyyli oli jäänyt paahteeseen (kulhonpuolikas) ja voivoi soittokelvoton. No siitä sitten joku keksi, että uunissa se varmaan suoristuu >.< Siitä tuli sellainen kauttaaltaan aaltoileva ja kylläpä harmitti. Silloin ei kierrätyksestä ollut tietoakaan. Ihana sun kulho kuiteskii ja varsinkin ne namit!!!! namnamnam!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...