torstai 29. maaliskuuta 2012

Uusia ja vanhoja kasveja

Sain tehtyä uuden välisivun, josta löytyy luettelo huonekasveistani. Vehkaviidakko löytyy nyt tuolta yläpalkista.
Keväthommat alkavat olla aika hyvin tehtynä ja kasvien luettelo suurin piirtein ajan tasalla. Aika paljon sai tehdä poistoja, että saisi kasvit paremmin sopimaan. Kasvavat mokomat isommiksi vuosi vuodelta!Mitään uusia kasveja ei oikein ole tilaa hankkia, mutta yksi pieni kaktus aina sopii.
Luulen että tämä on jokin Echinofossulocactus. Se yllätti tekemällä kukan, en yhtään huomannut kaupassa, että siinä olisi ollut nuppu. Hankin sen ihan hauskan harjanteisen ulkomuodon perusteella. En uskaltanut vaihtaa sitä saviruukkuun kukinnan aikana, tuossa se on vielä rumassa kaupan ruukussa. Tämä saa olla tämän vuoden "pääsiäismuna", edellisenä oli keltainen kaktus. Harmillisesti keltainen kaktus mätäni syksyllä, ilmeisesti kastelin sitä liian myöhään tai vain liikaa.

Kaivelin kuva-arkistoja uutta sivua varten ja löysin kevään kunniaksi yhden idätyskokeilun vuodelta 2007. Kokeilin kasvattaa lootusta (Nelumbo nucifera). Tilasin siemenet Saksasta ja ne itivätkin tosi hyvin.

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Photobucket

Laitoin lootuksen kasvamaan samaan paljuun tiikerilumpeen kanssa.

Photobucket

Pienihän tuo astia oli eikä siinä ollut lämmitystäkään, kesän aikana kasvoi kuitenkin muutamia kämmenen kokoisia lehtiä
Laitoin sen ulos, mutta etanat ja levä tuhosivat kasvin. Eipä sitä olisi mitenkään saanut talvehtimaan.
Hauska kokeilu kuitenkin.

Photobucket

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vau! Lootuskokeilu!!! Mahtavaa. Kiva ylläri myös tuo kaktuksen kukka.

Anonyymi kirjoitti...

Teitkö mitään lootuksen siemenille, vai laitoitko sellaisenaan veteen? Jossain ohjeessa siemenen kuorta hiottiin ohuemmaksi. Ajattelin kokeilla, kun sain lahjaksi muutaman siemenen ja ihan samoin paljussa kesän kasvattaa, jos idätys onnistuu.
helena

Jokke kirjoitti...

Netistä kun saa helposti kaikenlaista nykyisin, niin onhan sitä huvikseen kokeiltava. Pahus kun esimerkiksi saniaispuiden itiöitä en saanut kasvamaan. Niitä on varmaan vieläkin jääkaapissa. Lootuksen siementen mukana tuli tarkka kasvatusohje ja olen kirjoittanut siitä aikaisemmin lyhennetysti näin:
siemenen pintaa piti hioa ja laittaa vesipurkkiin (pieni riittää ensin), jonka vesi vaihdetaan joka päivä. Lämpötila 20-30 astetta. Siemenet turpoavat ja "halkeavat" ja itu tulee ulos. Minulla meni vain neljä päivää. Sitten kasvoi tosi nopeasti ja tarvitsee jo syvempää vettä, 20 cm minimi, mieluummin enemmän. Ensin kasvaa vain lehtiä. Sitten odotellaan että juuret rupeavat kasvamaan. Vasta sitten tarvitsee istuttaa savipitoiseen multaan. Ruukun pitää olla aika iso, koska kasvattaa juurrakkoa, taas ainakin 20 cm halkaisijaltaan. Istutetaan sellaiseen syvyyteen että lehdet yltävät veden pinnalle eli samaan, jossa siemen kasvatti ensimmäiset lehtensä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeista! Hauska kokeilla kaikkea uutta, vaikka ei aina onnistuisikaan.
helena

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...