perjantai 16. maaliskuuta 2012

Fonttimania!


Grafiikkaohjelmien opettelu jatkuu. Räpelsin hiukan fonttien ja taustojen kanssa. Fontit ovat aika hauskoja! Niin kuin ehkä on voinut huomata, pidän tukevista ja selkeistä fonteista, en mistään huituloista. Mutta ensin vähän IRL-asiaa.


Kierrätyskeskuksesta vanhoja siirtokuvia askarteluun ja vielä vanhempi nimikoimiskirja, jossa on paljon erilaisia fontteja. Voisi piirtää tietokoneellakin, hmmm. Onnistuisko vektorointi?


Sitten siirrtytään Gimp ja Inkscape -harjoituksiin. Kyllä se vielä toistaiseksi on niin, että Gimp vie ja minä vikisen, mutta yritys on kova. Latasin netistä muutamia fontteja ja ilmaisia taustakuvia, lisäsin omia piirroksia ja sommittelin niistä muutamia kuvia. Näitähän tekisi vaikka kuinka! Ihan vie mennesään! Omat piirustukset liittyvät painokangassuunnittelukurssiin, josta en ole vielä ehtinyt juuri mitään esittää, vaikka uusia kuvioita syntyy jatkuvasti. Onneksi niitä voi käyttää muuallakin. Näppärää tämä digitaalisuus.

(tuo alempi fontti on muuten nimeltään Helsinki)Ei siis nyt kyllä pitää lopettaa tältä erää! Juuri ehdin valittaa että ei ehdi tietokoneelle ja nyt ei sitten malta muuta tehdäkään.


Fontit on ladattu täältä: http://www.fontsquirrel.com/

Molemmat ovat löytyneet How About Orangen kautta. Sinne on mukavasti kerätty tuollaisia linkkivinkkejä. Jos joku tietää hyvän paikan vastaavista ilmaisista materiaaleista, saa mielellään vinkata.
Vaikkakin onhan tuollaisia taustakuvia helppo tehdä itsekin. Tilanne alkaa olla niin paha, että revin lehdistä talteen mainoksia, joissa on kiva fontti tai kuviointi ja skanneriin voisi tunkea vaikka mitä :)8 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Ohhoh mitä kaikkea osaat!!Ällistyttäviä... - Mulla on tuo nimikoimiskirja, äidin vanha! Se on ihana!

Jokke kirjoitti...

Ihan parasta tuossa nimikoimiskirjassa on, että niitä inhottavia kaunokirjaimia on aika vähän. Ehkä minulla on vain vääristynyt ennakkoluulo nimikoinnista :)

Lea - kiertoidea kirjoitti...

Hyvän näköisiä juttuja olet tehnyt ja DYMO-fontti on kyllä makee! Tykkään myös käyttää GIMP:ä, mutta vähään aikaan ei ole tullut tehtyä mitään ja opitut kikat tuppaavat unohtumaa. InkSkapen on ladattuna koneelle, pitäisi vaan vielä opetella käyttämään sitä. Oletko tykännyt?

Näihin juttuihin jää nopeasti koukkuun. On meinaan tullut muutama yö roikuttua koneeella ja umpiväsyneenä tihrusteltua kaiken maailman fontteja mm. täällä http://www.dafont.com/ :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos Lea! Nyt voi tosiaan dymottaa sydämensä kyllyydestä ;) Onneksi on youtuben tutoriaalit, Gimpin omatoiminen opiskelu on aika työlästä. Auttaa tietysti jos tuntee jonkun muun kuvankäsittelyn. Inkscape vaikuttaa melko yksinkertaiselta, mutta ehkä se johtuu vain siitä, että sitä opettelen kurssilla. Joten tällä hetkellä käytän oikeastaan mieluummin sitä. Olisihan työväenopistossa Gimp-kursseja myös. Mutta kun ne todnäk keskittyvät valokuvien muokkaukseen.

Marissa kirjoitti...

Kivaa!! Kaikki on kivaa mutta "ban comic sans-please" :)

Typografian ihmeelline maailma! kuinka jokoin sana tuntuukin erilaiselta riippuen fontista.

Its käytän photaria ja illustraattoria, joten en osaa muuta neuvoa.

Oot muuten ihan huippu! Mieletön luovuustapaus, joka (onneksi) kulkee ihan omia polkuja. Ihana!

Jokke kirjoitti...

Kiitos Marissa! Onneksi tuo oli ihan comic sans vapaa postaus, vai oliko liian samanlaista XD Kivointa on kirjottaa ihan vapaalla kädellä, siinä piirtoalusta on hyvä.

Heli kirjoitti...

Hei, millä hakusanoilla tuo dymonauhan näköinen fontti löytyy vinkkaamastasi palvelusta? Tosi makee! :)

Jokke kirjoitti...

Heippa Heli! Sen nimi on Impact label. Siinä muuten on tuo teksti "läpinäkyvä", joten taustaväri näkyy sen takaa. Voi se löytyä jostain muualtakin jos vaan googlaa free font impact label.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...