keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kierrätyspunontaa

Voi mähnä! Sain juuri tietää, että kuun lopun kurssi "Tuohitekniikkaa uusilla materiaaleilla" on peruuntunut vähäisen osallistujamäärän takia. Eipä ole ensimmäinen kerta kun minulle käy näin. Nythän esimerkiksi "romukorut" tuntuvat olevan suosittuja, mutta vuosia sitten olin ainoa paikalle vaivaantunut ;)

Toisaalta mietin, että kannattaako sinne oikeastaan mennä, olen kuitenkin vähän jo aloitellut omin päiten, muun muassa korin ja tabletit mehupurkeista. Nämäkin jo vuosia vanhat.
Olin ajatellut tehdä ainakin jotain koruja, kuten tämä karkkipaperiranneke (ohje netissä). Eipä sitten muuta kuin materiaalia hankkimaan ja karkkia syömään! Onnistuuhan tuo itsekin, ilman kurssia. Etsitään netistä lisää ohjeita ja ostetaan kurssirahoilla jokin kiva kirja.

Rannekkeen ohje: http://www.cutoutandkeep.net/projects/wrapper_bracelet_2

13 kommenttia:

Faline kirjoitti...

Aivan ihana kori! Vois kans tehdä, ihanan pirteen näköinenkin.:) Montako tölkkii tohon suunnilleen meni?

Jokke kirjoitti...

Voi, en kyllä muista montako, en varmaan edes laskenut, mutta monta, varmaan parikymmentä. Halusin nimittäin tukevan ja että sisäpuolikin olisi värikäs eikä hopeinen. Liimasin siis nauhat kaksipuoleisiksi (lomittain kuin tiilet). Yllättävän pitkä nauha saa olla, että sen saa vielä hyvin pääteltyäkin. Tein nauhoja sitä mukaa kun purkkeja tyhjeni, vähitellen.

Marissa kirjoitti...

Vastaanvantyylisiähän myydään suht kalliillakin muutamissa putiikeissa....
Paitsi, että nää on vielä hienompia, eikä lapsi/orjatyöllä teetettyjä.
Mulla on kanssa aavistus, että kurssilla sä oisit enemminkin se opettaja ja tietäjä, joten syvä näin!
peeäss, voin liittyä karkkipaperinsyöjäkeräykseen, ilomielin. Ihan vain hyvään tarkoitukseen:D

Jokke kirjoitti...

Mikäpäs siinä Marissa! Minä aina kinuan kaveriltani kaikenlaisia roskia, jotka ovatkin minulle mitä parhainta askartelumateriaalia. Nyt on haussa mm. värikkäitä muovipulloja esim. shampoista. Kyllä värikkäät karkkipaperitkin käy :)

Anis kirjoitti...

Hauska ranneke! Tykkäsin myös täkkitakista, tosi kiva!

Hanna/Askarvismi kirjoitti...

Tulin vastavierailulle, ja upea blogi ja juuri oikea ideologia täällä odottikin! Mahtavia juttuja, ja useampiakin materiaaleja, joita olin itsekin kotona katsellut pohtien mitäköhän niistä voisi väsätä... =)

Jokke kirjoitti...

Hei, kiitokset teille! Vieraillaan taas, käykäähän kun kerkiitte, minäkin yritän!

Miia kirjoitti...

Onpa herkkuja nämä purnukat! Voisin kommentoida jos jotakin näistä sun hienoista töistä. Jätekässyt rokkaa! Olen jo parin vuoden ajan kerännyt mehupurkkeja, että tekisin jotakin niistä ja tää kori on yks vaihtis. Saisikohan siitä kassia vai onko liian paksua? Entä jos tekisi yksinkertaisen?

Jokke kirjoitti...

Kiitos, Miia. Oikeastihan ei pitäisi olla jätettä, sen syntyminen jo pitäisi estää, mutta kun sitä nyt toistaiseksi on niin upcycling vaan kehiin! Ehkä ihan pelkästä pahvimehupurkista ei saa kassia, onhan se aika jäykkää. Tai ehkä ei... riippuu kassista, ehkä jokin sellainen matkalaukun (tuohikontin?) tyyppinen tai jos vaikka virkkaisi paloja yhteen, niin että olisi vähän taipuisuutta välissä. Mietitään!

Madam B.C. kirjoitti...

Tuota ranneekken tekoa olen minäkin harkinnut tekeväni :) kerran jopa yritin mut häiriötekijät keskeytti yrityksen, eikä hommasta ehtinyt syntyä mitään :D

Jokke kirjoitti...

Voi hitsi, seuraavalla kerralla sitten! Minulla alkaa jo olla materiaalit kasassa, täytyy vain syödä lisää karkkia (jee!)

Anonyymi kirjoitti...

oisko ton rannekkeen ohjetta suomen kielisenä?

Jokke kirjoitti...

Voi, en ole törmännyt suomenkieliseen. Aika hyvin kuvista yleensä voi päätellä ja joissain paperiaskartelukirjoisssa voisi löytyä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...