perjantai 1. tammikuuta 2010

Pajua: se on lintu, se on lentokone...?

Valitettavasti minulla ei näytä olevan juuri mitään kelvollisia kuvia pajunpunonnastakaan. Tämä homma on ollut vähän jäissä, sillä joka paikka on tupaten täynnä pajuhärveleitä. Olen ollut useasti työväenopiston kursseilla eri paikkakunnilla ja punonut kaikkea huonekaluista koruihin. Niitä on sitten pitänyt tuputtaa kaikille tutuille ja sukulaisille, keille vain kehtaa. Punonta on vaan niin mukavaa. Pidän tällaisistä käsitöistä, joissa ei tarvita mitään työkaluja, ainakaan kovin paljon, muuta kuin omat kädet ja hampaat! Huovutus on samanlaista aitoa käsityötä.

Tällainen kuva löytyi. Kurssilla oli ohje siitä, kuinka punotaan possu. Minun mielestäni ei ole mitään materiaalia, josta ei voisi tehdä kissaa. Possu/kissa aloitetaan normaalina korinpohjana takapuolesta ja punotaan laitaa ylöspäin kunnes se suipennetaan kärsäksi/kuonoksi. Kissa tarvitsi aika monta levennystä ja kavennusta ennen kuononpäätä. Eihän se ihan putkeen mennyt... Eli tämä nyt on joku eläin, sekasikiö. Jalat ja häntä on liitetty runkoon erikseen. Silmät olen tehnyt lamppulasikurssilla (tai toisen, koska toinen on opettajan näyttämä malli) ja nenu on sulatuslasikurssin satoa. Viikset ovat rautalankaa. Minulla on tapana yhdistellä saman lukuvuoden kurssien antia keskenään.

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Eihän tuo ole mikään kissa vaan meidän VIIRU!

Jokke kirjoitti...

Joo, tässä elukassa on se hyvä puoli, että eri ihmiset näkevät siinä eri asioita. Se on moniselitteinen. Mutta Viirunhan minä olen jo tehnyt, kivestä ;)

MummonPajukori kirjoitti...

Ihkuihana kisuli.. sinulla on myös ihana blogi, tykkään tuhannesti:)

Jokke kirjoitti...

Kiva kuulla!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...