lauantai 30. tammikuuta 2010

Tarzanin vessa, osa 1: alkulaukaus

Oli siis kylpyhuonesaneereus tiedossa... Olenkin aina halunnut tehdä itse kylpyhuoneen, yleensä ne ovat niiin mitäänsanomattomia laitoksia. Oi, ajattelin, lopultakin oma Hundertwasser kylppäri, jossa ei ole yhtään suora linjaa! Jos et tunne Hundertwasserin vessaa, kannattaa googlata kuvia sanoilla Hundertwasser+toilet, niin tiedät mitä tarkoitan. En rupea nyysimään tähän kuvaa jostain netistä.

Arvatkaapa onnistuiko suunnitelma? Ei sinne päinkään! Minä toivoin että kylppäri tehdään vain vesieristykseen asti ja minä saan näpertää loput. Tämä sai tietysti tulen suihkimaan remonttireiskojen nenästä. Ei kukaan asiaan vihkiytymätön saan astua jalallaan keskeneräiseen huoneeseen ja mitä tarkastajakin sanoisi. No #%& sanoin minä ja jouduin muuttamaan suunnitelmat heti alkuunsa. Ei tule Hundertwasseria kuin julisteeksi ja tyyliksi vaihtui "Tarzanin puumaja", joka kyllä sopii hyvin muun asunnon tyyliin. Kauhean väännön jälkeen sain puhuttua melkein kaikki kaakelit pois seinistä. Ei viidakossa voi olla valkoista kaakelia. En ymmärrä yhtään tätä kaakelikuutio-villitystä... mikä siinä kaakelissa muka niin hienoa on? Seinissä on siis suurimaksi osaksi maalia, joten seinän väriä on luojan kiitos helppo vaihtaa, kun siltä sattuu tuntumaan (tai maalata puita ja lintuja tai jotain).

Jotain omaakin sain! Päätin jo aluksi myös sen, että teen itse lavuaarin (ei valkoista). Ujuttauduin työväenopistoon Suuri ruukku -kurssille ja tein siis kulhomallisen lavuaarin, sekä ison läjän kukkaruukkuja, mutta se on toinen tarina. Olisin varmasti tehnyt vessanpöntönkin, jos se vain olisi mahdollista. Olin erittäin yllättynyt kun remonttimiehet suostuivat sentään tämän asentamaan. Vähän siinä tuli säätöä ja en saanut haluamaani hanaa, mutta lopputulos ei ollut täysin epätoivottava. Pöytälevy on Ikean leikkuulauta, koska se sattui olemaan sopivaa kokoa. Tämä härveli maksoi siis ehkä maksimissaan 50 euroa (ilman hanaa, en tiedä mitä se maksoi). Ylimääräistä tuskaa aiheutti vanha mosaiikkityö, koska olin vähän unohtanut sen ja siis myös unohdin antaa kalusteasentajalle sen mitat. Jouduin aika tavalla sahailemaan, että se ujuttautui paikalleen. Se on tehty kaverien remonttijätteistä, puulevystä ja jostain laastinjämästä. Onneksi minun kaverit tietävät, että ilahdun kovin kaikenlaista kivistä ja palikoista :) Olisi kyllä ollut älyttömän hauskaa tehdä mosaikkiseinää...

Tänään illalla sattuukin tulemaan telkusta elokuva Medicine man, jossa seikkaillaan Amazonilla ja josta saa varmaan hyviä vinkkejä vessaan. Tarkoitus on, että sillä näyttäisi siltä, että jokin viidakkoretkikunta on joutunut rakentamaan leirin kaikenlaisesta sälästä mitä paikalta löytyy ja mitä nyt sattuu mukana olemaan. Huonon kuvanhan pienessä ja pimeässä tilassa saa otettua, mutta tässä se valmistunut osa on:


10 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hih, kivalta näyttää! Justiinpa blogitin meidän vessaremonttiajatuksia.....siellä olis kuvassa kraana, joka sopisi sinun viidakkoosi kuin nappi palttooseen, muttei taitaisi sinunkaan remonttimiehet suostua sellaista rakentamaan :)

Jokke kirjoitti...

Joo-o, kaikkia ihan tylsiä ja mälsiä määräyksiä maa täynnä. Tarzan sanoo bundolo!

Vikki kirjoitti...

Kyllähän tuossa viihtyisi vaikka Tarzania ja pikkuväkeä lukien.

Tii kirjoitti...

Hhhyvin viidakkomainen, tekee mieli hakea lannevaate päälle :)

Jokke kirjoitti...

Hei kaikki joukolla hulamaan!!

Tahuwai la a tahuwai wai la
Ehu hene la a pili koo lua la
Pututui lu a ite toe la
Hanu lipo ita paalai

Au we ta huala
Au we ta huala

jne... (Hawaiian war chant)

Tämä löytyisi varmaan juutuubista videona jos osaisin käyttää sitä...

Emilia kirjoitti...

vau! upea allas systeemi. kyllä tämän jälkeen vähän masentaa katsoa opiskelija budjetilla sisustettua vessaani :D

Jokke kirjoitti...

Älä huoli Emilia, en minäkään kylve rahassa. Savet tuohon lavuaariin maksoivat alle kaksikymppiä. Kun itse tekee, halvaksi tulee. Tai voihan sitä turata isotkin summat rahaa käsitöihin mutta en minä raaski.

Gesi kirjoitti...

Viidakkokäymälä! Aivan mahtavaa, tykkään hitosti! Sun asunnossa voi olla apinain kuningas 24/7.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi mainostus, mutta tuo liskonaulakko sopisi ihan törkeän hyvin teikäläisen viidakkoon-> http://www.versokauppa.fi/product_details.php?p=925

Jokke kirjoitti...

No worries, hyvä vinkki aina kelpaa ja ehkä samanlaisen voikin tehdä itse ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...