maanantai 13. joulukuuta 2010

Syrmak


Tässä on vanha huopamattoni. Se perustuu kazahien mosaiikkikuvioisiin syrmak-mattoihin. Kuvio toistuu negatiivina. Olen katsonut tekniikkaan ja kuvioon mallia kirjasta "Huopa, käyttötuotteesta taiteeseen, Gunilla Paetau Sjöberg". Hyvä kirja muuten. Matossa on tikattu leikattuja huopakuvioita alushuopaan. Palojen väliin jäävä sauma peitetään punoksella. En osannut tehdä ihan oikeanlaista punosta, mutta letitin villalankaa korvikkeeksi. Maton päissä on koristeena lampaan taljaa. Tekniikka on niin työläs, että tein vain tuollaisen kynnysmaton kokoisen. Tämäpä tässä muistutuksena sinne Iittiin, kurssia odotellessa ;) Seuraavaksi sitten jotain muuta kuin perinteistä, tekniikkaa soveltaen. Mutta kylläpä on vaikea löytää villapaitoja kierrätyskeskuksesta materiaaliksi! Pitää kai sittenkin huovuttaa levyt itse.2 kommenttia:

Mama Elf kirjoitti...

Aivan ihastuttava matto! Tämntapaisia "perinteisiä" juttuja pyörii mullakin päässä, vaan ovat isossa ajatusröykkiössä ja sieltä on matkaa toteutukseen...

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Pidän oikeastaan eniten luonnonvärisistä villoista. Nuo röykkiöt ovat hyvin tuttuja, niistä löytyy kaikkea kummaa, jos ehtii pöyhäistä. Tavaraa vaan tulee lisää enemmän kun ehtii poistaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...