sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Solmubatiikki, vähitellen
Siis osaan kyllä tehdä yksinkertaisia taittelu- ja sidontakuvioita, mutta tuo yläkuvan spiraali on aina askarruttanut minua. Ostin kauan sitten tuollaisen tyynyliinan kirppikseltä, myyjä totesi että kämppä rupesi olemaan liian värikäs (siihen tuumasin O.O). Hankin sitten parin vuoden päästä kirjan, joka selittääkin hyvin monenlaisia jänniä monivärisiä kuvioita. Paitsi että minulla ei ollut sopivia värejä. Ennenkuin viime kesänä sain alesta tuollaisen värjäyspaketin edullisesti. Jes! Monta vuotta meni, mutta tänä keväänä ajattelin pitkästä aikaa verestellä värjäysmuistoja. Oikeastaan pidän kyllä eniten siitä yksinkertaisesta tavasta, että kangasta vain mytätään mahdollisimman sekaisesti ja sidotaan möykyksi.

5 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Kerrothan sitten meillekin hieman tuosta spiraalin teosta, jookos? Mä olen tehnyt myös vähän solmubatiikkia ja rutannut kangasta värjättäessä ja lopputulos on yleensä ihana ja yllätyksellinen. .)

Miten voi kämppä olla liian värikäs, ihmettelen minä...

Jokke kirjoitti...

Voinhan yrittää ottaa kuvia työvaiheista, jos teen sitä hommaa yhtään valoisaan aikaan.

sinisukka kirjoitti...

Haluu kanssa oppia spiraalia :) ja solmubatiikkia täytyy myös kokeilla! Ihmettelen myös miten kämppä VOI olla LIIAN värikäs :D

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löysit tuollaisen tie dye kitin?

Jokke kirjoitti...

Harmi sitä kauppaa ei enää ole, se oli loppuunmyynti. Netistä voisi katsoa vaikka www.dharmatrading.com, on muistaakseni jotain kittejä, mutta en ole itse tilannut sieltä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...