perjantai 21. tammikuuta 2011

Suunnitelmissa virkattu kukkaro

Ostin kesällä tuollaisen pikkuisen virkatun kukkaron kierrätyskeskuksesta "muistilapuksi". Muista kysyä joltain mistä tuollaisia ommeltavia kehyksiä saa (no kaupasta, pöljä!). En ehtinyt mitään kyselemään, kun sellainen tuli ihan itse vastaan askartelukaupassa. Nyt on sitten ihan ihan pakko virkata kukkaro! Äkkiä! Onkohan sopivaa neulaa ompeluun, pitääköhän olla käyrä?
10 kommenttia:

Rizzo kirjoitti...

Mikä askartelukauppa? Minäkin haluan tuollaisen virkata!

Tintin kirjoitti...

Onpa söpö kukkaro :-)

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Kiitos kiitos kiitos, tästä muistutuksesta. Mulla on ollut kanssa ihan samanlaiset suunnitelmat mielessä. Tekis mieli virkata just jotain tollasta pientä.

Mä jäin kanssa mielessäni nyt ompelemaan tota kehystä, tarvitaankohan tosiaan se käyräneula? Ehkä vois sellasen ostaa varmuuden vuoksi. ;)

Jokke kirjoitti...

Rizzo: se oli Sinelli. En muista nähneeni tuollaisia ommeltavia blogistanian käsitöiden joukossa, niin arvelin että voisi olla vaika saada. En ollut missään vaiheessa vaivautunut varsinaisesti etsimään, kun en tiennyt tuollaisen osan nimeäkään. Sokea kana löysi kuitenkin jyvän.

Ajattelin myös että kiva pikku virkkaus. Niin kuin onkin, etenee hyvin.

Kokox kirjoitti...

En tiennytkään että on tuommoisia ommeltaviakin... tai tietysti on, muttei ole tullut mieleen. En usko, että tarvit käyrää neulaa,jos siinä kehyksessä on ne reiät suorassa linjassa. Ite oon tarvinnut käyryyttä vain verhoiluhommissa ja muissa jäykkistöissä. Mutta enhän nyt tietysti tiedä oikeesti, tää on vaan tämmönen mutu-heitto ;)

Neferi kirjoitti...

Näin tuollaisen Knitscene 2007 sivulla ja tulipa mieleeni, jotta olisi kiva kesäkassi :).

http://www.knitscene.com/2007/projects.asp, täällä on kuva.

Jokke kirjoitti...

Kehyksessä on reiät vain ulkopuolella, ei voi pistää suoraan läpi. Mukana ei tullut mitään ohjeita, että riittääkö pelkkä ompelu vain pitääkö myös puristaa kiinni. En ole itse koskaan tehnyt kukkaroa, mutta olen lukenut niistä puristamalla kiinnitettävistä jutuista. Täytyypä käyttää ihan vaan maalaisjärkeä. Se vain on niin laiska ja yrittää päästä helpolla.

sinisukka kirjoitti...

Hei, täällä pyöritellään lähes samanlaista härveliä ja pohditaan samaa ongelmaa :D En vaan tiedä millä tekniikalla teen...ehkä sittenkin ompelen... palataan!

Jokke kirjoitti...

Minä halusin nimenomaan virkata, siksi tuo reiällinen oli hakusessa. Kukkarokin olisi jo valmis... mut milloin ehtii tänne, on jonoa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei täällä tein juuri kukkakukkaron, johon ompelin tuon ommeltavan kehyksen. Aivan helppo homma ja tuli mielestäni aivan ihana. Pitäisikö laittaa kuva?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...