tiistai 25. tammikuuta 2011

Jokkemaa testaa: oliivin vihreää

Ryhdytään purkamaan värjäyssumaa. Ensinnäkin piti saada väriä kahteen kierrätyskeskuksesta ostettuun valkoiseen pellavapussilakanaan. Niitä yritettiin jo aikaisemmin värjätä reaktiiviväreillä, mutta tuli liian sinistä, pyrkimyksenä oli vihreä tai rusehtava. Toisen pussilakanan heitin kokonaisena pesukoneeseen ihan tavan pesukonevärin kanssa. Tuli ihan kelpo ruskea, siinä nyt ei ole mitään esiteltävää. Toisen lakanan käytin uuden värin testaukseen. Olin ostanut messuilta tuollaisen Livos luonnonväripohjaisen värjäyspakkauksen. Väri oliivin vihreä. Olisi voinut laittaa pesukoneeseenkin mutta halusin tarkkailla sitä omin silmin ja värjäsin emalipaljussa hellalla. Ohjeet olivat mukana ja niiden avulla onnistui, ensin "keiteltiin" pesuaineen kanssa ja sitten väripussin kanssa. Lämpömittaria minulla ei ollut, ellei lasketa kinkkumittaria ;)

Revin lakanan neljään osaan, yksi pala painoi vähän yli 200 grammaa. Vati ei ollut kovin iso ja vettä ei sopinut paljoa yli viittä litraa, luulen, en varsinaisesti mitannut. Paljon vähemmän kuin ohjeessa sanotaan ja ei ihan kauheasti sopinut sekoittelemaan. Se ei haitannut, koska tasainen väri ei ollut tavoitteenakaan. Ensimmäisen palan väri on oikein onnistunut. Liemi oli yhä voimakkaan väristä, joten seuraavana päivänä värjäsin toisen palan ja kolmantena päivänä kolmannen palan. Olisi ehkä saanut sävyä vielä viimeiseenkin palaan, mutta säästin sen seuraavaan kokeiluun. Kyllä väripussi oli mielestäni ihan hintansa väärti. Sain värjättyä yli 600 grammaa kangasta. Liemen tuoksu oli suorastaan herkullinen, marjamainen. Pussissa ei ollut selostetta mitä väri tarkalleen ottaen on. Alla tulokset,oikealla ensimmäinen värjäys, vasemalla se pohjavärinä ollut sinerrys.Kuten väripussin kuvastakin ehkä näkee, väriä myy ainakin http://www.tetridesign.com

6 kommenttia:

miukuli kirjoitti...

Hyvän näköistä vihreää!
Blogissani piilee sinulle tunnustus.

Jokke kirjoitti...

Kiitos miukuli, käyn katsomassa...

Peikko kirjoitti...

No oho, minun piti tulla tuomaan sinulle tunnustus, mutta Miukuli ehti samanlaisen kanssa ensin! Mutta joka tapauksessa sellainen piilee Pahtarovassakin pikkuisen mutkan takana, ole hyvä.

Jokke kirjoitti...

Kiitos sinullekin Peikko, kyllä tänne vihreää saa toivottaa :)

HannaKonna kirjoitti...

Onpas herkullisia juttuja! Etsin jotain virkkausohjeita ja googlauduin sattumoisin tämmöseen paratiisiin ja jumiuduin tänne. :D

Itellä oli joskus villi vihreä kausi, mut vieraannuin vihreästä. Nyt iski kyl taas ihastus kun täällä olevia juttuja katselee! Oma suosikkivihreäni on aina ollut sammalenvihreä. :) Vihreä on elämän väri.

Ite olen myös aikeissa ekaa kertaa elämässäni kokeilla lankojen värjäystä. Etenkin lasten kanssa värjäyspuuhat on varmaan tosi kivoja!

Jokke kirjoitti...

Hei HannaKonna! Tervetuloa. Niin kuin huomaat, ei virkkaukseen tarvitse mitään ohjeita, erilaisia silmukoita vaan oman mielen mukaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...