tiistai 11. tammikuuta 2011

Mustan kissan paksut pöksyt

Hei minäkin sain aikaan villahousut! Reippaimmat tekivät näitä jo viime talvena. Tuo käsityöjono on niin pitkä, että yhden vuoden viive ei ole vielä mitään. Inspiraatiohan löytyy tietysti Sanna Vatasen jämälankakirjasta. Mutta koska en neulo, niin virkkasin. Niihin tulikin vähän söpöilyä: Nappilistan piparkakkureuna, lahkeeseen musta kissa ja vyötärölle kuminauha, koska en tietenkään saanut siihen joustinneuletta. Hätä keinot keksii.

Katsoin kaavan kirjasta, mutta sovelsin. Ensinnäkin ihmettelin miksi siinä on sivusauma, koska se on suora. Siis teippasin etu- ja takakappaleen kaavan sivusta yhteen. Sitten virkkasin kaavan muotoisen kappaleen. Virkkauksessahan ei tarvitse päätellä juuri mitään, koska langan päät voi virkata piiloon jo tehdessä. Helppoa kuin heinän teko. Kissan "lainasin" Norsikselta, jonka ihkuja Pekka Töpöhäntä -kissoja ihailin suuresti. Itse olen kyllä vanhempaa töpöhäntäsukupolvea (kirjat), enkä ole koskaan nähnyt niitä piirrettyjä.

14 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

KIITOS tuhannesti ideasta - jälleen kerran... noinhan minäkin yritän väsätä nuo pöksyt :) siis yritän....sivusauma olisikin ihan turha! Teen kyllä vähän pitkäpunttisemmat, mutta yhtä iloiset!! Jee, pelastit päiväni!! (Perästä voi kuu...siis näkyä :D )

norsis kirjoitti...

Taivaallisen upeat pöksyt!!!! Ihanat värit, piparireunat ja kissa, oi oi! Mä haluisin tehdä toisetkin, olen käyttänyt omiani AIVAN HULLUN PALJON! Koska en ole mikään vilukissa niin pärjään oikein hyvin talvella pelkissä trikoolegginsseissä ja villashortseissa :D Ja jos teen toiset niin ehdottomasti virkkaan, ei ole sitten tosiaan sitä päättelyongelmaa. Itsekin mietin että miksi pitää tehdä neljästä palasta kun sivusaumat on kuitenkin suorat mutta aloin ihmetteleen asiaa vasta jossain puolessa välissä. Toisaalta, kun teki neljästä osasta, tuli mukavan epäsymmetriset raidat.

Niina kirjoitti...

aivan mahtavat, mulla on kans ollut ajatuksissa nuo pöksyt. ehkä nyt saan itsestäni irti ja aloitan

Faline kirjoitti...

Aivan ihanat! Neuloin viime talvena villashortsit, pitäski käyttää niitä enemmän.:) Seuraavat kyl virkkaan niin ei tarvi päätellä lankoja, kiitti vinkistä!:)

Niina kirjoitti...

Witsi noi olis itsellekin siistit, ihan vaan mustien sukkisten päällä :) Mahtavat!

emilia- kirjoitti...

Haaveiden jonon jatkoksi vain, samaa kirja ja ideaa on tullut ihasteltua aikaisemminkin...Aikapula!

Tanja kirjoitti...

Aivan loistopökät!

hillanen kirjoitti...

Mahtavat! Tahon kanssa!

nätti rätti kirjoitti...

Sillä jämä-Sannalla saattoi olla niin lyhyitä langanpätkiä etteivät ne ole riittäneet etu-ja takakappaleen virkkaamiseen yhdellä kertaa. Eihän noiden neulepöksyjen sivusaumaan oikein muutakaan selitystä ole, eiks vaan?
---
Olen nyt ollut vähän out muiden blogeista, joten jatkanpa tästä sinun aikaisempiin postauksiisi.... heips!

Jokke kirjoitti...

Niin, no virkatessa on niin helppo jatkaa, että eipä tullut mieleen tuo vaihtoehto ja kuten Norsis sanoi, saa lisää säpinää. Epäsymmetria on sentään Jokkemaan kantavia voimia. Minä en kyllä tarkene tuollaissa alle plus kymmenen lämpötiloissa, joten ehkä sitten joskus vappuna voisi kokeilla (ulkonakin). Kuulostaa siltä, että villahousuvallankumous taitaa levitä :D

Mama Elf kirjoitti...

Ihanat villahousut! Siis tässä menee taas projekti sinne projektikattilaan hautumaan...Niin makeat värit ja piparkakkureunus ja KISSA!Virkata vai neuloa, siinä kysymys, tosin tuo virkkaus todellakin helpottaa päättelyasiaa näin värikkäissä vetimissä. Meillä päin tarkenisi hienosti talvella näissä.

CherryKirsche kirjoitti...

Hienot housut ja hyvin keksitty tuo yksinkertaistus ettei tullut montaa palasta. Ja katti on upea !

Nzqu kirjoitti...

Kivat pöksyt! Minä olen sellainen herkkäpeppu, että oikeasti tarttisin villashortseja. Nyt käytän vaan pitkälahkeisia villahousuja, mutta vähän leudommalla säällä tuollaiset olisivat aika jees. Kuulostaa järkevältä virkata neulomisen sijaan.

Jokke kirjoitti...

Nuo on tehty aika paksusta langasta, ovat joltisenkin paksut. Virkkaus on helposti semmoista jöötiä. Olisikohan syytä käyttää ohuita lankoja ja pientä koukkua? Minulla ei sellaisia kidutusvälineitä ole, ei kärsivällisyys riitä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...