perjantai 25. maaliskuuta 2011

Ideavarkaissa: ekovärjäystä

Tämä kirja oli ihan pakko hankkia. Minulla on jotain vanhoja "perinteisiä" kasvivärjäysoppaita, mutta tämä tuntui enemmän omalta, kankaita, ei niinkään lankoja. India Flint: Eco Colour. Mahtavia batiikkimaisia kuviota! Eipä ole käynyt mielessä, että eukalyptuksen lehdillä saisi aikaan noin hienoja värejä.

Mutta mistä keskellä talvea saa lehtiä värjäykseen? Ompa onni että työkaverilla sattui olemaan pöydällä kukkakimppu... pyysin saada sen kun oli roskiin menossa. Eukalyptusta, jee! Itse asiassa minulla oli aikoinaan mahtava eukalyptuspusikko, sillä kasvatin niitä siemenestä. Iti hyvin ja on varmaan nopeimmin kasvava kasvi, jonka tunnen. Ehkä pitäisi taas laittaa itämään?

Nyt sitten tutkitaan jääkaapin sisältöä ja viherkasvipöheikköä. Voiko vehkoilla värjätä? Onneksi ollaan kesää kohti menossa. Ehkä maltan odottaa, ehkä en. Kyllä täältä jotain voisi löytyä...


5 kommenttia:

sirimi kirjoitti...

Värjääminen on varmasti mielenkiintoista puuhaa. Itse en ole koskaan kokeillut.
Täytyypä käydä myöhemmin kurkkimassa mitä olet saanut aikaan. :)

mimmi kirjoitti...

Ennätin vasta nyt vastavierailulle..kivan vihreätä täällä ;D tuota värjäystä jään minäkin odottelemaan...

Jokke kirjoitti...

Jos tuosta kirjasta oikein ymmärsin niin ekovärjäys kestää pitkään eli voi joutua odottamaan viikkoja värjäyksen muhimista. Mitenhän se se onnistuu tällä kärsivällisyydellä?

Nzqu kirjoitti...

Vau! Eukalyptuksen (ja muidenkin) lehtiä voi varmaan kysellä kukkakaupoistakin, siis sellaisia roskiin meneviä. Innolla odotan sun kokemuksia ja niiden raportointia! :)

Jokke kirjoitti...

Tämäkin asia on koko ajan pikkuisen vireillä, eli materiaaleja haalitaan kun vastaan sattuu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...