torstai 31. maaliskuuta 2011

Kangasvirityksiä

MaMa haaste nro 6, pitäisi tuunata. Miksihän tuo sana ei tunnu kelpaavan juuri kellekään? Minusta ei nimi käsityötä pahenna, vaikka se onkin ehkä vähän "pintakoreutta" ja haasteessakin neuvottiin pitämään kiinni tuunattavan alkuperäisestä käyttötarkoituksesta. Tässä muutamia nyt aikatauluun sopivia pikkutuunauksia, joissa on pidetty myös MaMa haasteen kangasvarastot esillä. Ensin pinssejä: afrikkalaistetut mainospinssit. Liimasin afrikkalaisia wax print kankaita ilmaisten kierrätyskeskuksesta hankittujen mainospinssien päälle. Tätä Afrikka teemaa on tulossa lisää, pidelkäähän kiinni Kangastanne!


ennen tuunausta


Muutakin pientä tuli tehtyä samaan kuumaan kun liimat ja liisterit oli sekoitettu. Kummitustalossa tehtiin ennen joulua magneetteja palapelistä ja pistin vinkin korvan taakse. Arvelin, että ilmaistorilla tulee vastaan lasten palapelejä ja niin on tullutkin. Sieltä oli tullut myös pieniä vintagekangastilkkuja, jotka sattuivat olemaan juuri saman levyisiä kuin palapelin palat. Match made in ilmaistori! Haudutettu Jokkemaassa. Tuossa oli tuollaista keittiöaiheista kangasta ja se sopiikin jääkaapin kylkeen. Tai siis ei sovi, sillä liimasin samalla magneetit myös romuläjän eläinpaloihin. Täyttä on.


Viimeisenä kangasvirityksenä, mutta kilpasarjan ulkopuolelta, leipälaatikot, sillä piti ihan tätä varten ostaa kirppikseltä. Susannan työhuoneessa kaivattiin värikästä leipälaatikkoa ja minä ajattelin heti, että sehän olisi tosi helppo tuunata itse (kangasta, tapettia, sarjakuvia...). Muistin myös Kirppis-ohjelman säilytyskalusteen peltisistä leipälaatikoista. Levitin tapettiliisteriä yksiväristen leipälaatikoiden kanteen ja kaivoin varastosta kaksi yhteen sopivaa kangaspalaa (Marimekko/Erja Hirvi Suma ja Michael Miller Disco Dots). Ideana on, että kankaan saa aika helposti poiskin, jos haluaa entisöidä laatikot. Yli-innokas tuunaaja voi turata pilalle vanhan arvokkaan tavaran. Marimekko tarttui kiinni ihan hyvin, mutta Miller jäi vähän kupruille. Marimekon näytepalasuikale oli myös sekin juuri sopvan levyinen valmiiksi. Näihin on tarkoitus säilöä kangastilkkuja ja luukusta "näkee" sisällä olevin tilkkujen värin. Näitä kun saisi oikein värikkään korkean tornin, vaikka koko seinän mitalta! Nyt kierroksella löytyi vain kaksi, mutta ne olivatkin samaa sarjaa ja onneksi yksiväriset, sillä jotain retrokuviota en olisi raaskinut peittää.

Pahus vaan, oikeastaan tuo violetti olisi sopinut keittiöönkin... ilman tuunausta. Ei, liikaa samaa väriä!

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Siis taas aivan pöyrityttävän ihania juttuja sinulla. Mulla vaan tahmoo jos jotain tuunausta mietin.

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Todella inspiroivia juttuja! Ja lopputuloksia siis.
Minä luulen, että tuunaus on hieman terminä pilattu sillä, että se jossain vaiheessa esiteltiin medioissa siten, että mennään kauppaan, ostetaan joku halpatuote ja maalataan se eriväriseksi. Ja kuitenkin ekologiset ihmiset tuunaavat paljon ja hyvin eri lähtökohdista. En tiedä, tää nyt oli vain yksi spekulaatio.

Unikuu kirjoitti...

mulla on sulle blogissani haaste.

Jokke kirjoitti...

Onhan tuunaus tosiaan joskus vähän sellaista turhanpäiväisen tuntuista pikkunäpertelyä, mutta kummasti se pelkkä uusi maali pintaan voi kuitenkin piristää. Tai kangas tässä tapauksessa... koska Jokkemaassa tuunauksen tuloksen pitää olla värikkäämpi kuin alkuperäinen, ei värittömämpi.

Unikuu, minäpä katson sen.

Marika kirjoitti...

Täältähän löytyi vaikka mitä ihanuuksia! Tosi kekseliäitä juttuja ja kauniita lopputuloksia. Tykkäsin kyllä kovasti.

Jokke kirjoitti...

Netistähän ne ideat nykyisin löytyvät. Sitten tarvitaan vain aikaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...