tiistai 1. maaliskuuta 2011

Ideavarkaissa: taidenäyttelyissä


Näin unta, että olin jossain taidenäyttelyssä. Muistan vain viimeisen teoksen, jota katselin juuri kun heräsin. Siinä oli pöydällä noin A3:sen kokoinen tekonurmipala, jonka päällä oli siisteissä riveissä keltaiseksi maalattuja pikkuautoja. Porrasperäisiä, niin kuin New Yorkin taksit. Nykytaidetta siis. Päivällä päätinkin lähteä jatkamaan taideharrastusta oikeaan museoon. Menin muun muassa Designmusoon, jossa oli tietysti näyttelyt viimeistä päivää. Niin aina kun minä saan aikaiseksi lähteä. Suurimman vaikutuksen teki kuukauden taiteilija Johanna Suonpää, joka on tehnyt korutaidetta kierrätysmateriaaleista, esim. leipäpusseista. Katsokaa nyt tuotakin alla olevaa langasta kieputeltua kaulakorua! Ihan kuin Jokkemaassa vai mitä? Inspiroiduin!


Hieman aikaisemmin olin käynyt Kouvolan taidemuseossa katsomassa tekstiilitaidetta (kuva yllä museon sivulta). Siellä oli oikein mukavia värikkäitäkin teoksia, vaikka kuva on noin valkoinen: Helmi-Kuu, Ulla Sinkkonen ja Sanna Ukkola. Pidin tietysti kovasti värikkäistä kierrätystavarasta kootuista "krääsäkattokruunuista". Löysin netistä jutun vanhasta näyttelystä, jossa oli parempia kuvia: umami. Oikein hyvää inspiraatiota paplarilampunvarjostinta varten. En ole pitkään aikaan puuhannut rautalangan kanssa, joten ensin tulee pieni harjoitustyö...

Eteisen seinällä on taas muutama museotarra lisää, ehkä se vielä peittyy niihin. Muuten seinä on peitetty sanomalehdellä päällystetyllä kipsilevyllä isoksi "mood boardiksi ", johon kertyy kaikenlaista inspissälää. Niin kuin näköjään nyt tänne blogiinkin.
Taidenäyttelyn loppukevennys: etkö keksi näyttelyllesi nimeä? Ei hätää, nimigeneraattori auttaa! Klikkaa Random Exhibition Title Generator ja laiska kuraattori saa näyttelylle nimensä. Tämä nyt esitetty on After the Chemistry: Cheating Progress. Viime lauantain Hesarin Kuiskaaja vinkkasi linkin.

Ps. Designmuseoon on tulossa Marimekko-näyttely. Se on taatusti värikäs.

5 kommenttia:

wihtori kirjoitti...

Olet itse oikea inspispankki :)
Ihana tarrakeräily sulla meneillään, toivotaan, että seinä peittyy.

virkattu lintu kirjoitti...

Kiva idea tosiaan tuo tarrakeräys!

Tässähän tulikin monta uutta nimeä. Tykkäsin ainakin noista Sanna Ukkolan/studio Saarelan värikkäistä jutuista. Pitäisipä itsekin kiertää näyttelyissä paljon ahkerammin.

unilaulu kirjoitti...

Aivan ihanan herkullisen näköinen tuo viimeinen kuva, värikäs.

Jokke kirjoitti...

Oli kyllä aikamoinen linkkimaratooni, mutta näin ne ovat itselläkin tallessa :) Pääkaupunkiseudulla on niin kauheasti gallerioita ja museoita, että ei niissä tule käytyä kuin sattunnaisina puuskina.

Kiitos tarrakommenteista, en pääse eteiseen oikein millään kuvaamaan, kun se on hirveän pimeä. Siellä kyllä olisi kaikenlaista...

Leena kirjoitti...

Tämä Johanna Suonpää oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...