maanantai 14. maaliskuuta 2011

Sormet mullassa

Ihana päästä kevätpuuhiin! Eli "hiihtolomaa" vietetään mullassa möyrien. Työtä riittää! Ornithogalum caudatum oli pakko jakaa. Poikasia irtosi läjittäin ja ne ovat nyt omassa ruukussa. Kuka haluaa? Kaikenlaista pistokasta piisaisi, jättimäisiä köynnösvehkoja myös.

Laskuvarjolyhty piti irrottaa verhotangoista ja pätkiä. Saapahan tuuheamman. Toivottavasti aurinkoiset päivät eivät saa kasveja innostumaan liian aikaisin. Corallocarpus boehmii haluaisi jo alottaa. Jos nyt vähän malttaisi. Toisaalta en minäkään...6 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Järjestetäänkö kasvien vaihtopäivät jonnekin pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan välimaastoon??? Jukra, laskuvarjolyhty... täällä "maalla" kasvatetaan vaan kukonhelttoja ja pelakuita :D Jänniä kasveja sulla!!

Jokke kirjoitti...

Olen monasti toivonut, että järjestettettäisiin huonekasvivaihtaritilaisuuksia, niin kuin puutarhakasvella joskus on. Olen ajatellut ehdottaa sitä kierrätyskeskukselle, mutta en ole saanut aikaiseksi. Toisaalta kaikilla on yleensä niitä samoja kasveja. Pelakuutkin ovat hienoja, mutta eivät jotenkin sovi Jokkemaahan ;)

satu kirjoitti...

Moi!
Taidat olla tuhattaituri, ja upea viidakko<3
Kyllä olen oottanut huonekasvivaihtaritilaisuuksia tännekkinpäin, mutta turha toivoa, kun asuu maalla.
Koskaan ei voi tietää, mitä näillä maalais- mummuilla ja emännillä kasvaa ikkunoilla, just niitä vanhoja ja harvinaistuneita viherkasveja, mitä on nykyään turha mistään metsästää, jollei jollain tutulla ole jakopalaa, tai pistokasta.
Myönnän tykkääväni Pelakuista, kun vain osaisin säilyttää ne elossa kauemmin, kun yhden kesän 8/.
Löysin muuten sun sivus Googlen kautta, kun
hakusana oli just tuo Ornithogalum caudatum.
Katsos kun surffailen Saksan EBAY:n sivuilla, josko jotain kivoja kasveja löytyis, ja tuo kasvi piti katsastaa.
Laitan sun tosi hyvät sivus kirjanmerkkeihin, ja tulen takaisin myöhemmin=)

Jokke kirjoitti...

Hei satu, tervetuloa! Monta hyvää kasvia olen saanut ikkunalaudalta lahjaksi. Ja lahja on tämäkin sipuli! Saksastakin on tullut tilattua...

Aralia kirjoitti...

Moi Jokke!
Sain eilen yhdeltä kivalta tanskalaiselta Ornithogalum caudatum:in sipuleita. Onko antaa hoito-ohjeita?

Jokke kirjoitti...

En ole tehnyt mitään ihmeellistä. Hiekkainen multa ja vettä silloin kun sipuli alkaa kutistua (riippuu olinpaikasta). Aika aurinkoisessa olen yrittänyt pitää. Vaikuttaa helpolta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...