maanantai 28. maaliskuuta 2011

Risuja ja paperia


Kirjantekoharjoitukset jatkuvat. Nyt jo pikkuisen ommeltiin, paitsi en tietenkään malttanut lukea ohjetta, kädet ennättivät taas päätä edelle ja vasta jälkikäteen huomasin miten se olisi oikeasti pitänyt tehdä. Tämä ohje on peräisin Elizabeth Abernathyn Nuno fall 2010 elektronisesta lehdestä (myyntiversiosta). Pidin niin tuosta ideasta, jossa sidokseen on yhdistetty kaunis puutikku. Käytin pelkästään kierrätysmateriaalia, kirjekuoria, lehtiä, kirjoja, postikortteja. Tästä tuli pieni luontokirja Le Garbet'n ihmeistä (apua, oikeinkirjoitus, miten tuo sana ääntyy saatikka taipuu suomeksi). Tyhjiin sivuihin voi tehdä omia virtuaalimatkakuvauksia. Sellainen ekoreissuvihko.Aika jännä ja minulle uusi juttu nuo tuollaiset pdf-muotoiset/digitaaliset lehdet. Niitä on näköjään ihan ilmaisia ja käsityöohjeitakin niistä löytyy kiitettävästi. Kun vain ehtisi tutustua paremmin. Huomasin sitten myöhemmin, että pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen askartelulehdessä on kirjansitoja Pia Kuivalaisen tekemät ohjeet yksinkertaiseen kirjansidontaan: http://www.kierratyskeskus.fi/files/3513/Oiva_web_2010.pdf

4 kommenttia:

Wanton Lunacy kirjoitti...

Todella kaunis pikkukirja, hienosti valittu sivut. Tuo pdf tuli kuin tilauksesta, heti alkoi poltella koittaa itsekin tehdä jokin tuollainen pitkulainen kirjanen. Paperivarastoja minulla on hieman niukemmanlaisesti, olen hieman koettanut hamstraamista rajoittaa tilan vähyyden vuoksi. Ja printterikin on pakkolomalla... Mutta katsellaan, jos vaikka innoitus iskisi taasen.

Jokke kirjoitti...

Minä olen nyt innostunut ihan liikaa hamstraamaan paperiakin. Niitäkin nyt läjittyy pitkin nurkkia. Äh, se työhuone/varasto olisi niin tarpeellinen!

Nzqu kirjoitti...

Mä olen lainannut kirjastosta kirjaa, jonka nimi on muistaakseni Eco Books. Siinä on vähän erikoisemmistakin kierrätysmatskuista tehtyjä kirjoja.

Olen myös löytänyt ilmaisia nettilehtiä, lähinnä yudu.com:sta.

Jokke kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Nzqu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...