maanantai 7. maaliskuuta 2011

On vintagea...


On vintagea ja sitten on vintagea... Laskiaissunnuntaina hiihdettiin muinaissuksilla Hiiden hirven hiihto. Lisätietoja Sommelo ry:n sivuilta. Hiihtäjät ampaisevat matkaan meren jäälle. Niin kuin näkyy, ilma oli kaunis mutta kovin tuulinen. Aurinko houkuttelikin meidät yleisön tuulensuojaan saaren etelärantaan. Osallistujilla näkyi taas hienoja asuja rautakautiseen tyyliin.Minäkin käytin hyvän kuvaustilanteen ja kuvasin tuliterän "rautakausipuseron" Sommelon kylässä pajan seinää vasten. Ostin kierrätyskeskuksesta ison villakangastakin (hinta 20 senttiä, merkki Figurette, kotimainen), leikkasin päällyskankaan erilleen, pesin sen käsin, sai huopuakin. Sitten ompelin siitä suuren päällyspuseron, sellaisen kuin paloista tuli, mahdollisimman suorat kappaleet. Ei mitään kaavoja tai mallia. Pusero on ommeltu käsin, käytin teellä ruskeaksi värjäämääni villalankaa. Kangas on aika pistelevä, joten laitoin hartiolle osavuoren pellavasta (kierrätetyt housut). Koska osaan parkita nahkaa mutta en tehdä lautanauhoja, koristin reunat kaninkarvalla. En vieläkään ole uskaltanut leikata vuohennahkoja Ötzin takkia varten. Harjottelin puserolla tai ehkä se oli vain sijaistoimintaa.

Pitäisi tehdä housut... kaava olisi. Se on ostettu Tanskasta Lejrestä. Niin kuin näkyy, mallia vuodelta 200 jKr, joten se on tosi vintage. Ostin samalla myös ihanan kasvivärjätyn villakankaan, mutta sitä tuskin kykenen leikkaamaan. Jospa kierrätyskeskuksesta löytyisi taas pitkä villakangastakki...

Sain yllättäen kyydin myös Kaapelitehtaan vintagemessuille eli Helsinki vintage, mutta se oli ihan liian uudenaikaista minulle, heitti monella tuhannella vuodella. Yäk, kukkamekkoyliannostus! Olin ihan väärässä paikassa. Kyllä käsin kehrätty pellava ja karheat hirsiseinät aina pitsikäsineet voittaa! Mutta olin kyllä halunnut käydä katsomassa millaista siellä on, tuskin menen kuitenkaan toiste. Kauhean kallistakin! Samaa tavaraa saan kierrätyskeskuksesta ihan ilmaiseksi! Mutta se on taas toinen tarina.

ps. ja muoks: pitikin lisätä vielä yksi huomio. Satuin huomaamaan tuolta blogin tilastoista, että joku oli tullut Jokkemaahan hakusanoilla "lipsumattomat sukset". Nämä tuskin kuitenkaan olivat se mitä etsittiin.

4 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Onpas ollut mielenkiintoista! Juu,ennemmin hirsiseiniä yms kuin kukkamekkoja :D Odotan näkeväni nuo housut!!

Jokke kirjoitti...

Voisi tehdä ensin pellavasta "kesähousut".

Sartsa kirjoitti...

Toivottavasti suksenhoito-ohjeista oli etsijälle apua. :D
Noi kankaankuvioinnit oli kauniita ja mietin, mitä aiot tehä tosta paperista. Minusta ois kiva opetella tekemään jonkinmoista paperia ja jonkinmoinen sidottu kirja sitte niistä ite tehyistä sivuista. Haaveissa vain.

Jokke kirjoitti...

No, näkee ainakin että suksetkin voi tehdä itse :) Nuo paperit eivät ole itse tehtyjä (kierrätyskeskuksesta tietysti) vaikka olen tehnyt kurssilla paperiakin. Se on kivaa. Paperijutut ovat valmiina, kuvaa tulossa kunhan kerkiää.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...