lauantai 5. maaliskuuta 2011

Vihreitä ufojaNiin se pitsi, MaMa-haaste nro 4. Ehdin jo ruikuttaa, että en voi sietää pitsiä. Ja en voikaan, valkoisia pitsiliinoja ja kukkia. Kyllähän pitsimäistä pintaa olisi voinut tehdä vaikka hitsaamalla pellistä, mutta kun kaivelin varastoja, niin löysin kolme UFOa. Valkoisen virkatun puuvillapuseron hihat, yhden pieleen menneen pellavan värjäyksen ja käyttämättä jääneen huovutuksen.

Hihat olin ottanut talteen kierrätyskeskuksen puserosta tehdäkseni mahdollisesti säärystimet. Nyt niistä on ylitarjontaa, joten teinkin hihattimen. Se on helppo tehdä raglan-hihoista, tarvitsee vain ratkoa hihat irti ja ommella olkapäät yhteen (kokoa täytyy olla reilusti tietysti, että yltää). Tämä sauma tulee siis selkäpuolelle. Värjäsin hihat kirjaviksi ja samalla väärän vihreäksi jääneen verkkopellavaliivin. Liivi on hirmu yksinkertainen sekin, suorakaiteen muotoinen kappale, jossa on pääaukko keskellä. Tikkailin etuosaan lisukkeeksi käsin silkkineliöt. Koska liivi on nyt saman värinen kuin hihat, niin sopivat hyvin yhdessä käytettäväksi. Paitsi että tuskin pidän tuollaisia pitsihihoja, siksihän ne olivat ufoksi jääneet...Huopaufo oli pitänyt olla yhden villatakin kaulus, mutta ei se ollutkaan hyvä. Alistin sen nyt vapaakonekirjontakokeeseen. Lisäilin siihen silkkisuikaleita (kirjonnasta jääneet suikaleet) ja tikkauksia. En ole vielä vakuuttunut, käykö konekirjonta villaan. Jotenkin käsinkirjonta on kivempaa ja paremman näköistä. Olen sitä mieltä, että koneen jälki pilaa käsin huovutetun villan. Ei ole oma tyyli löytynyt koneen kanssa. Jospa tätä ufohuovutusta voisi käyttää huivina? Ovatkohan nämä vieläkin UnFinished Object tai ainakin käyttämättömiä? Ainakin ne ovat seuraavassa vaiheessa.

5 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Loistavaa matskujen uusiokäyttöä ja väriyhdistelmä on -jälleen- ihana! Aivan keväinen.
Kiitos osallistumisesta:)

Jokke kirjoitti...

Hauskaahan se taas oli, tulee vähän niin kuin ulkopuolistakin pakkoa sen sisäisen lisäksi tehdä jotain loputtomille varastoille.

Tintin kirjoitti...

Ihania juttuja taas :-)
Kivalta nuo konekirjonnat tuossa näyttävät. Toki fiilis on erilainen, jos kirjoo käsin.

Annis kirjoitti...

Voih, minulle tuli niin kovin fantasiahenkinen fiilis tästä kokonaisuudesta! Mihinkäs larppaaja viiruistaan pääsee? Mutta tuo ylempi kuva etenkin oli kokonaisuutena jotenkin äärettömän hykerryttävä ja toi oikein mukavat fiilikset.

Muutoinkin blogissasi tuntuu olevan kaikenlaista laidasta laitaan. Tänne on kiva tulla välillä aina katselemaan ja rentoutumaan (En ole vain tainnut aiemmin kommentoida). Tuntuu, että värit ja kauniit kuvat saavat mielen aina hyräilemään. Kiitokset siitä!

Jokke kirjoitti...

Kiitos Annis! Minä taidan osata tehdä vain jotain ihme "hörhöjuttuja" :) Olisikohan kiva suunnitella jotain puvustuksia? Sitten kyllä kai pitäisi osata ommellakin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...